Antalya

Öğrencilerden Suriyeli sığınmacılara gıda yardımı

12:26 29 Ekim 2016
Öğrencilerden Suriyeli sığınmacılara gıda yardımı

Antalya'da, Turgut Reis Ortaokulu'nda öğrenciler, sınır bölgelerindeki Suriyeli sığınmacı çocuklar için mama ve bebek bezi topladı.

Kentte yürütülen Değerler Eğitimi Projesi kapsamında, öğretmenler gözetiminde Turgut Reis Ortaokulu'nda çalışma yapıldı. Ortaokul öğrencileri, yaklaşık 15 koli mama ve bebek bezi topladı.

Okul Müdürü Ayten Yazar Gence, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü Değerler Eğitimi Projesi kapsamında, dayanışma değeri üzerine çalışma yaptıklarını söyledi.

Öğretmenlerin, Diyarbakır'ın Suruç ilçesiyle bağlantı kurması sonucu, bölgenin aşırı derecede göç aldığını öğrendiklerini belirten Gence, "Özellikle bebek maması ve bebek bezi konusunda ihtiyaç olduğunu öğrendik. Bu doğrultuda okulumuzda kampanyamızı başlattık. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin çalışması sonucu 15 koli toplandı." diye konuştu.

Gence, ağırlıklı olarak mama toplanarak, bebeklerin beslenmesine yönelik çalışma yapıldığını ifade etti. Toplanan mama ve bebek bezinin bölgeye ulaşması için sponsor desteğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Gence, "İnşallah Büyükşehir Belediyemiz bize destek olacak. Öğrencilerimiz, küçücük bir yaraya derman olacaklar." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.