Antalya

EXPO 2016 Antalya Ödül Töreni

18:48 29 Ekim 2016
EXPO 2016 Antalya Ödül Töreni

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı EXPO 2016 Antalya'ya katılım sağlayarak dereceye giren ülke ve kurum bahçelerine ödül verildi.

Antalya'nın Aksu ilçesinde bin 121 dönüm üzerine kurulan ve ziyaretçilere kapısını 23 Nisan'da açan EXPO 2016 Antalya kapsamında, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) Genel Sekreteri ve Onursal Jüri Başkanı Tim Briercliffe başkanlığındaki 9 kişilik jüri, üç kez bahçeleri gezerek, değerlendirme yaptı.

Uluslararası jürinin değerlendirmesi sonucu, dereceye giren katılımcılara ödülleri verilmek üzere, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AIPH Başkanı Bernard Oosterom, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve yabancı konukların da katılımıyla "EXPO 2016 Antalya Ödül Töreni" düzenlendi.

EXPO Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende, EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Çelik'e, "AIPH Altın Madalyası" takdim edildi. Yeşil Şehir birincilik ödülü Güney Kore'ye, AIPH ödülü ise Çin'e verildi.

Dış ve İç Mekan Ülke Bahçeleri birincilik ödülleri Çin, Almanya, Güney Kore, Azerbaycan, Katar, Tayland ve Japonya'ya, ikincilik ödülleri Nepal, Macaristan, İtalya, Japonya, Hollanda ve Singapur'a, üçüncülük ödülleri ise Gürcistan, Kazakistan, Kenya, Türkmenistan ve Hindistan'a verildi.

Yarışmada il bahçelerinde birinci İstanbul, ikinci Antalya, üçüncü ise Burdur, Antalya ilçe bahçelerinde Konyaaltı birinci, Alanya ikinci, Muratpaşa ise üçüncü oldu.

Üniversite bahçelerinde de Akdeniz Üniversitesi birinci, Atatürk Üniversitesi ikinci, Karadeniz Teknik Üniversitesi de üçüncülük ödülünü elde etti.

EXPO 2016 Antalya özel ödüllerinde, Katar, Şanlıurfa, Antalya ile Kepez ilçe bahçelerine "Misafirperverlik Özel Ödülleri", Ankara'ya, "Tanıtım Özel Ödülü" verildi.

- Sürdürülebilirlik Özel Ödülleri

Almanya ve Burdur bahçeleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Geleceğimi Koruyorum" sosyal sorumluluk projesi kapsamında EXPO'da kurulan Geleceğimi Koruyorum bahçesine "Sürdürülebilirlik Özel Ödülü" verildi.

Törende, "Tarih Özel Ödülleri" Nepal, Erzurum, Hatay, Antalya'nın İbradı ve Aksu ilçelerinin bahçelerine, "Biyoçeşitlilik Özel Ödülleri" BATEM ile Tarım Kredi Kooperatiflerine takdim edildi.

"Eğitici Bahçe Özel Ödülleri"ne Konya, Alanya, Esenler Belediyesi Çocuk Sokağı ve Karayolları Genel Müdürlüğü layık görüldü.

"İnovatif Bahçe Ödülü", AIPH bahçesine verildi.

İnovatif İç Sergi Ödülü ise Rijk Zwaan'ın oldu.

"Sosyal Sorumluluk Ödülü"ne Rus Kültür ve Sanat Derneği layık görüldü.

"İç Mekan Sergi Ödülü" ise Antalya Esnaf ve Sanatkar Odasının oldu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasına "Kurumsal Birincilik Ödülü" verildi, Antalya Emniyet Müdürlüğü ile DSİ 13. Bölge Müdürlüğü'ne teşekkür plaketi sunuldu.

Ödülleri Bakan Çelik, yabancı konuklar ve protokol üyeleri takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.