Antalya

Alanya'da kadınlara yöresel yemek kursu verildi

17:29 03 Kasım 2016
Alanya'da kadınlara yöresel yemek kursu verildi

Alanya ilçesinde yöresel yemeklerin unutulmaması ve tanıtılması için belediye tarafından yemek kursu düzenlendi.

Alanya Belediyesi ve Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen yemek kursuna, 30 kursiyer katıldı.

Üç gün süren yemek kursunda, kadınların yaptığı yemekler sergilendi.

Kursun sona ermesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gıda Mühendisi Sevda Erdoğmuş, yöresel yemek kursunu 1,5 yılda dokuz kez düzenlediklerini söyledi.

Yemek kültürünü geçmişten bugüne taşımayı amaçladıklarını anlatan Erdoğmuş, "Alanya mutfağı birçok medeniyetin etkisinde kalmıştır. Selçuklular, Rumlar ve göç kültüründen gelen geleneklerimizi yaşatmak adına 3 günlük bir yemek programı düzenledik. Bu kursta geçmişteki yemek yapılışlarını bugün de yapılabildiğini gösteriyoruz." diye konuştu.

Erdoğmuş, kursun Türk ve Alanya mutfağını daha ileriye taşımayı amaçlayan bir çalışma olduğunu vurgulayarak, bu etkinliğe şu ana kadar 273 kursiyerin katıldığını ifade etti.

Kursiyerlerden Marina Pişkin ise, Türkiye'de 8 yıldır yaşadığını anımsatarak, Rus yemeklerinin yanında Türk yemeklerine de ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Pişkin, "Alanya yemeklerini daha iyi tanımak ve yapmak istiyorum. Eşim Rus yemeklerini de seviyor ama ben kendim bu kursa katılarak Türk yemeklerini daha iyi öğrenmek istedim." diye konuştu.

Kurs eğitmenlerinden ev hanımı Emine Çorbacı da, tarihi eskilere dayanan laba dolmasının yapılışını uygulamalı olarak anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.