Antalya

Hastalar ameliyat tecrübelerini paylaştı

14:10 14 Şubat 2017
Hastalar ameliyat tecrübelerini paylaştı

Antalya'da kalp ameliyatlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısında, ameliyat tecrübelerini paylaşan hastalar, ameliyat sonrası bambaşka bir hayata kavuştuklarını anlattı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, halk sağlığı bilgilendirme toplantıları kapsamında, Medical Park Antalya Kalp Hastanesi ile ortaklaşa "Hastalarımızın Anlatımıyla Kalp Ameliyatları Hakkında Her Şey" konulu konferans, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapıldı.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Hüseyin Okutan, konferansın amacının ameliyat sürecini öncesi ve sonrası ile yaşamış hastaların bu tecrübelerini kamuoyu ile paylaşmak olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Okutan, kalp-damar hastalıklarının günümüzde en fazla ölüm nedenleri olduğunu vurgulayarak, "En çok yapılan kalp damar ameliyatları, by-pass ameliyatları ve diğer damar ameliyatlarıdır. Amacımız, ameliyat olan hastaların operasyon öncesi neler hissettikleri, ne gibi şikayetleri oldukları, ameliyat sırasında ve sonrasında neler yapıldığını kendi ağızlarından anlatmaları." ifadesini kullandı.

Etkinlikte, sinevizyondan görüntüleri aktarılan yaklaşık 70 hasta, ameliyat tecrübelerini paylaştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.