Antalya

Muratpaşa'dan, milli takıma 8 sporcu

10:21 24 Şubat 2017
Muratpaşa'dan, milli takıma 8 sporcu

Bayanlar Hentbol Süper Lig ekiplerinden Muratpaşa Belediyespor'dan 8 sporcu, U19 Bayan Hentbol Milli Takımı'na seçildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Muratpaşa Belediyespor Bayan Hentbol takımının, mücadele ettiği Süper Lig'e bu yıl kendi kurallarını koyarak başladığı ve 14 yabancıya kadar izin verilen ligde kendisine 3 yabancı oyuncu sınırı koyduğu belirtildi.

Teknik kadroya bu yıl diyetisyen ve kondisyonerin dahil edildiği belirtilen açıklamada, ligde şu ana kadar oynağı 19 karşılaşmadan 12'sini kazanma başarısının gösterildiği ifade edildi. Ligin en az gol yiyen takımı olan "Paşa'nın Melekleri"nin, Mart ayında gerçekleştirecek milli takım kamplarına 11 oyuncusunu gönderdiği vurgulandı.

U19 Bayan Hentbol Milli Takımı'na en çok oyuncu gönderen takımın Muratpaşa Belediyespor olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Tam 8 oyuncu milli katım aday kadrosunda yer aldı. Ayşe Dinç, Büşra Erdoğdu, Cansu Akalın, Selen Akalın, Sevgi Kalyoncuoğlu, Yaren Uzun, Ecem Birben ile aynı zamanda A Milli Takım'a çağırılan Döne Gül Bozdoğan 9-14 Mart'ta Avrupa şampiyonası elemeleri için Ankara'da yapılacak kampa katılacak."

Açıklamada, 2017 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri Play-Off müsabakaları hazırlıkları için 13-19 Mart'ta Antalya'da kampa girecek A Milli Takım'ın aday kadrosunda Muratpaşa Belediyespor'dan Sevilay İmamoğlu Öcal, Yasemin Şahin, Döne Gül Bozdoğan'ın yer aldığı vurgulandı.

U19 milli takımına seçilen sporcuların, antrenörleri Birol Ünsal ile Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı ziyaret ettiği ve Uysal'ın sporcuları kutladığı ifade edildi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.