Antalya

Anayasa Komisyonu Üyesi Köse, gurbetçilere yeni anayasayı anlattı

14:59 02 Mart 2017
Anayasa Komisyonu Üyesi Köse, gurbetçilere yeni anayasayı anlattı

Anayasa Komisyonu Üyesi ve AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Hollanda ve Belçika'daki teşkilat mensuplarına yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı.

AK Parti Antalya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti Genel Merkezinin görevlendirmesiyle anayasa değişikliği referandumuyla ilgili Hollanda ve Belçika'da partililerle buluşan Milletvekili Köse, anayasa değişikliği ve yeni hükümet sistemi hakkında bilgi verdi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Başkanı Zafer Sırakaya ile birlikte ilk olarak Hollanda'ya giden Köse, Rotterdam şehrinde diğer illerden de gelen partililere hitap etti.

Milletvekili Köse, anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sisteminin detayları hakkında bilgi vererek, partililerin sorularını yanıtladı.

Köse, daha sonra ise Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen toplantıda partililerle buluştu.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi için çok önemli olduğunu vurgulayan Köse, "Ülkemiz AK Parti iktidarları döneminde hem demokratik olarak hem de ekonomik olarak büyüdü ve güçlendi. Bu gelişimi yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız bizlerden daha iyi görüyor. İşte bu büyüme ve gelişmenin hızlanması için hükümet sistemimizin değişmesi gerekir. " ifadelerini kullandı.

"Referandumda dünyanın değişik ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımızın oyları çok önemli." diyen Köse, şunları kaydetti:

"Türkiye hepimizin. Sizler ülkenizden uzak yaşasanız da, aileleriniz, akrabalarınız orada ve sizler bir süre sonra ülkenize geleceksiniz. Yarınlarımıza daha güzel, daha gelişmiş bir Türkiye bırakmak hepimizin görevi. 16 Nisan'da seçim yapmayacağımızı, ülkemizin geleceğinin oylanacağını, bu sistem değişikliğinin kazanımlarını kapı kapı dolaşarak anlatmalıyız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.