Antalya

Büyükşehir Belediyesinden taciz iddialarına yalanlama

17:11 02 Mart 2017
Büyükşehir Belediyesinden taciz iddialarına yalanlama

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamayla, Toptancı Hal Müdürlüğünde bir kadın çalışanın taciz edildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM-BEL-SEN) tarafından bugün Toptancı Hal Müdürlüğü önünde, bir kadın çalışana tacizde bulunulduğu iddiasıyla eylem yapıldığı belirtildi.

Bu iddialar ve eylemin kınandığı vurgulanan açıklamada, "Böyle bir iddiayı kabul etmemiz asla mümkün değildir. Halkımızın bu gibi mesnetsiz iddialara itibar etmeyeceğine inanıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

- Büyükşehir Belediyesi "Kadın Dostu İşyeri" ödülü

Antalya Büyükşehir Belediyesinin kadınlara yönelik hizmetleri ve pozitif ayrımcılığının kamuoyu tarafından da bilindiğine işaret edilen açıklamada, bu durumun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e 30 Kasım 2016 tarihinde verilen "Kadın Dostu İşyeri" ödülüyle de tescil edildiği vurgulandı.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesinde çalışan 2 bin 103 kadrolu personelin 506'sının kadın olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Antalya Toptancı Halinde çalışan 83 personelin 13'ü kadındır ve sadece bir kadın çalışandan böyle bir iddia gelmiştir. İddia sahibi kadın çalışan sadece 3 hafta önce Toptancı Halinde çalışmaya başlamıştır ve kişi kendi vasıflarına uygun bir işte görevlendirilmiştir. Açıklamanın içeriğine bakıldığında Büyükşehir Belediyesi personeli arasında bir taciz bulunmadığı ve iddia sahibinin Toptancı Halinde faaliyet gösteren vatandaşları itham ettiği görülmektedir. İddia sahibinin idari ve adli olarak hiçbir şikayeti olmadığı göz önüne alındığında basın açıklamasının çalışma ortamından ziyade siyasi mülahazalarla yapıldığı değerlendirilmektedir."

Açıklamada ayrıca, TÜM-BEL-SEN'in açtığı dava sonucu, Büyükşehir Belediyesinde çalışanların aldığı sosyal denge tazminatının kendi üyelerine ödenmesinin hukuki dayanağını iptal ettirdiği de vurgulandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.