Antalya

"Gün doğar, balıkçı Ahmet oltasını atar"

11:15 03 Mart 2017
"Gün doğar, balıkçı Ahmet oltasını atar"

MUSTAFA ÇİFTÇİ - Yaz aylarında turistle dolup taşan Antalya plajları, kışın ve baharda amatör balıkçıların oltalarına takılacak balık beklediği mekanlara dönüşüyor.

Amatör balıkçılar, sabahın ilk ışıklarında oltalarını attıkları denizden nasip bekliyor. Gün doğumuna yakın saatlerde dünyaca ünlü Konyaaltı ve Lara sahillerine gelen amatör balıkçılar, ilk ışıklar yüzünü gösterdiği anda oltalarını denizle buluşturuyor. Sabırla denizden gelecek kısmetlerini bekleyen balıkçılar, bu eşsiz manzaranın da tadına varıyor.

Geçmişte, Likyalılar, Lidyalılar, Pamfilyalılar, Bergamalılar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılara ev sahipliği yapmış kentin Akdeniz'in sıcak iklimiyle yoğrulmuş balıkçıları, bir yandan balık tutarken, bir yandan da fotoğraf çekip yaşadıkları o anları ölümsüzleştirmeye çalışıyor.

Denize oltalarını salan balıkçılar, gün ağarırken ortaya çıkan kırmızı ve mavi tonların hakim olduğu Antalya manzarasına dalıyor.

Kısmetini arayan amatör balıkçılardan biri de haftada 4 gün Lara plajlarına gelen Ahmet Laçin. Başı dumanlı Bey Dağlarından sıyrılarak yükselen güneşin kızıla boyadığı Akdenizin tuzlu sularına oltasını bırakan Laçin, duygularını AA muhabiri ile paylaştı.

Hiçbir ticari kaygı gütmediğini, güneşin doğuş anına tanıklık edebilmek ve o anlarda balık tutmanın keyfini çıkarmak için uykusundan fedakarlık ettiğini belirten Laçin, şunları söyledi:

"Oltamı atıyorum, sabırla denizden gelecek kısmetimi bekliyorum. Bazen yiyebileceğim kadar tutuyorum, bazen de elim boş eve dönüyorum ama gün doğumu, güneşin kızıllığı, deniz, balık, bunlar beni inanılmaz dinlendiriyor. Aldığım lezzeti kelimelerle nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum."

Yaz aylarında plajların turistle dolduğunu belirten Laçin, "Güneş doğarken ya da batarken balıklar yüzeyde çoğalır, oltaya vurma ihtimali artar. Hem bu eşsiz güzelliği izlemek kaç kişiye nasip ki. Yani diyeceğim gün doğar, balıkçı Ahmet oltasını atar. Kış ve bahar aylarında boşalan plajlar bizim için umut anlamı umuttur." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.