Antalya

"Kaleiçi" Berlin'de tanıtılacak

14:10 07 Mart 2017
"Kaleiçi" Berlin'de tanıtılacak

Muratpaşa Belediyesi, tarihi Kaleiçi'ni, ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nda tanıtacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl 6 - 9 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali'nin hazırlıklarını sürdüren Muratpaşa Belediyesi, önemli turizm fuarları arasında gösterilen ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'na katılacak.

Açılışı 8 Mart'ta yapılacak fuarın gerçekleştirileceği Messe Berlin'de 45 metrekarelik stant açan Muratpaşa Belediyesi, Başkan Ümit Uysal ve beraberindeki 6 kişilik heyetle fuarda yer alacak.

Stantta, eski Antalya'da kenti çevreleyen surlar üzerindeki anıtsal kapılardan biri 130 yılında Roma İmparatoru Hadrianus'a ithafen yapılan Üçkapılar, UNESCO Dünya Kültür Miras Geçici Listesi'ne kabul edilen Yivli Minare ve Kaleiçi Konağı replikaları yer alacak.

Stantta ayrıca "Perge'nin Kızı" Plancia Magna heykeli de bulunacak.

Belediye, 12 Mart'a kadar devam edecek ve ilk üç günü turizm profesyonellerine, son iki günü de tatilcilere açık olacak fuarda, 10 bin Kaleiçi haritası, bin Kaleiçi rehberi ve 5 bin Kaleiçi kitapçığıyla Antalya'nın yaşayan antik kentinin tanıtımını gerçekleştirecek.

Fuarda ayrıca bu yıl 6 - 9 Temmuz tarihlerinde 2. gerçekleştirecek Kaleiçi Old Town Festivali'nin de duyurusu yapılacak.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.