Antalya

Akseki'de ekilen kardelen soğanları

09:53 09 Mart 2017
Akseki'de ekilen kardelen soğanları

Antalya'nın Akseki ilçesinde bir firma tarafından 4 dönümlük alana ekim ayında dikilen 40 bin kardelen soğanını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden gelen uzmanlar inceledi.

Ekim alanını gezen Ziraat Mühendisi Hacer Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, firmaya ait kardelen soğanlarının bu yıl sökülmeyeceğini söyledi.

Anaçlık parsellerdeki kardelenlerin çıkış ve sıra dikimlerinin oldukça iyi durumda olduğuna değinen Kaplan, denetimlerin ilerleyen zamanlarda da süreceğini kaydetti.

Zamanla buradan alınanacak soğanların üretim parsellerine dikilip daha sonra da buradan başka bir yerlere gönderileceğini belirten Kaplan, "Yönetmeliğimiz gereği anaçlık parseller oluşturarak artık doğadan sökümlerin önüne geçmeyi planlıyoruz. Anaçlıkları artırarak doğadaki yıpranmaların önüne geçmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Ziraat Mühendisi İlknur İşcan da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak hedeflerinin üretici sayısını artırmak ve doğadaki kardelenleri korumak olduğunu söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli peyzaj mimarı Başak Calayer, biyo çeşitliliğin yok olmasının Türkiye için büyük bir tehlike olduğunu belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.