Antalya

Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi

14:05 12 Mart 2017
Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi

Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan evlerden çıkan hafriyat, altyapı çalışmalarında kullanılıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kepez-Santral mahallelerini kentin en prestijli yaşam alanlarından biri haline getirecek kentsel dönüşüm projesinde çalışma sürüyor. Binaların inşasına ilişkin süreç devam ederken, Büyükşehir Belediyesi de alanda kendisinin yapması gereken çalışmaları gerçekleştiriyor.

Kepez ve Santral mahalleleri yıkım çalışmalarında sona gelinirken, evlerin yıkımında ortaya çıkan hafriyat atıkları, alanda geri dönüştürülerek yine projenin altyapısında kullanılıyor.

Alanda kurulan konkasör tesisine taşınan molozlar, burada kırılarak, çeşitli ebatlardaki eleklerden geçiriliyor ardından proje kapsamında açılan yollarda dolgu malzemesi olarak değerlendiriliyor. Günde ortalama bin 800 ton moloz bu kapsamda geri dönüştürülüyor. Böylece hafriyatın taşınması ve depolanmasıyla oluşabilecek ekonomik kaybın, çevre ve görsel kirliliğinin önüne geçiliyor.

- Ana yollar açılıyor

Projede yer alan ana yolların açılması çalışmaları da sürüyor. Projede yer alan 3 bin 398 metre uzunluğundaki 35 metrelik ana yol hattının bin 408 metrelik bölümün kazı ve dolgu işleri tamamlandı. 3 bin 875 metre uzunluğundaki 25 metrelik yolun da 750 metrelik kısmı açıldı. Konkasör tesisinde üretilen malzeme 35 metrelik ve 25 metrelik yolların dolgusunda kullanılıyor.

Öte yandan yıkımlar sırasında elde edilen ahşap malzemeler de ziyan edilmiyor. Proje alanının bir köşesinde biriktirilen kalas, kapı gibi ahşaplar, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yakacak olarak veriliyor.

Yol kazılarından çıkan toprak da yine proje kapsamındaki peyzaj işlerinde kullanılmak üzere biriktiriliyor. Ayrıca proje alanındaki 11 bin ağaç kesilmeyip, tekrar yaşatılmak üzere koruma altına alındı. Üzerlerine metal plakalarla hangi hak sahibine ait olduğu yazılan ağaçlar, proje kapsamında yer alan 260 dönümlük Antalya'nın en büyük parkında yaşatılacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.