Antalya

"İdrar kaçırma tedavi edilebilir bir hastalık"

12:36 15 Mart 2017
"İdrar kaçırma tedavi edilebilir bir hastalık"

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Kumluca Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Ersoy Taşkara, idrar kaçırma hastalığının tedavi edilebilir olduğunu bildirdi.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Taşkara, sık sık tuvalete gidiliyorsa, öksürürken veya tuvalete yetişemeden idrar kaçırılıyorsa, mutlaka bir üroloji uzmanına başvurmak gerektiğini kaydetti.

Taşkara, özellikle kadınlarda yaş ilerledikçe idrar kaçırma şikayetlerinin arttığını, bu durumun da kişinin yaşam kalitesini bozduğunu ve kendine güvenini azalttığını vurguladı.

Dr. Taşkara, açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Özellikle kadınlarda ilerleyen yaş ve yapılan doğumlarla birlikte pelvik taban kaslarında güç azalması ve beraberinde öksürme, hapşırma, ağır kaldırma gibi durumlarda idrar kaçırması olmaktadır. Bazen de aniden tuvalete gitme isteği ve tuvalete yetişene kadar idrar kaçırmalar oluşmaktadır. Bu şikayetleriniz varsa bunun normal bir durum veya bir kader olmadığını ve tedavi edilebilir bir rahatsızlık olduğunu bilmelisiniz. Hastanemiz üroloji kliniğinde idrar kaçırma vakaları tedavi edilmektedir."

İdrar kaçırma hastalığının tedavisi konusunda da bilgiler veren Taşkara, tedavi yöntemi olarak ilaç, egzersiz ve gerekli görülürse ameliyatla bu rahatsızlığın tedavisinin yapılabildiğine dikkati çekti. Kumluca Devlet Hastanesinde bu hastalığın tedavisi için gerekli görüldüğünde "Askı Ameliyat Yöntemi" kullandıklarını kaydeden Taşkara, bu yöntemin de başarıyla uygulandığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.