Antalya

Antalya'da turizm sezonu hazırlıkları

14:21 17 Mart 2017
Antalya'da turizm sezonu hazırlıkları

Kumluca ilçesine bağlı turistik Adrasan ve Olimpos'ta yaz sezonu öncesi alınacak tedbirlerle ilgili toplantı düzenlendi.

Kumluca Kaymakamlığında düzenlenen toplantıya, Kaymakam Polat Kara'nın yanı sıra, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gürcan Yıldırım, Orman İşletme Müdürü Faik Yılmaz, Adrasan Mahalle Muhtarı Nail Aksoy, Yazır Mahalle Muhtarı Durmuş Karatekelioğlu, meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Kara, Adrasan ve Olimpos'un Kumluca'nın turizme açılan penceresi olduğunu, özellikle de yaz aylarında buraya gelen yerli ve yabancı turistler dolayısıyla nüfus artışı ve trafik yoğunluğu yaşandığını söyledi.

Daha önce yaptıkları toplantıda alınacak tedbirler konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını hatırlatan Kara, bu toplantıda da tedbirlerin uygulanmasını değerlendireceklerini belirtti.

Başkan Çetinkaya da Adrasan ve Olimpos'ta yaşanan en büyük sıkıntının trafik yoğunluğu, tur teknelerinin sahile yanaşma yerleri ve seyyar satıcılar olduğunu dile getirdi.

Olimpos'ta da trafik sorununa çözüm için yolun sağ ve sol tarafına araç parkının yasaklanmasının doğru olacağını belirten Çetinkaya, mobese sistemi kurulmasının da güvenlik açısından önemli olduğunu kaydetti.

Toplantıda ayrıca, tur tekneleri için yanaşma ve iskele yeri belirlenmesi, bu alanda vatandaşların denize girmelerinin engellenmesi, seyyar satıcıların sahilde satış yapmalarına izin verilmemesi, dolmuş bekleme yerinin değiştirilmesi, Olimpos'ta ise otopark yeri oluşturulması kararı alındı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.