Antalya

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

16:02 17 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 15 Temmuz'da gösterilen "asil duruşun", 102 yıl önce Çanakkale Savaşı'ndaki gibi Türk milletinin mücadeleden asla vazgeçmeyeceğinin bu yüzyıldaki kanıtı olduğunu belirtti.

Vali Karaloğlu yayımladığı mesajINda, Türk milletinin tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tuttuğunu ve bu uğurda büyük bedeller ödediğini kaydetti.

Çanakkale Zaferi'nin de bu bedellerden bir "kahramanlık destanı" olduğunu belirten Karaloğlu, bu zaferin tarihin akışını değiştirdiğini ifade etti.

Karaloğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

"102 yıl önce nasıl bir kahramanlık gösterilmişse, 15 Temmuz'daki asil duruş da milletimizin mücadeleden asla vazgeçmeyeceğinin bu yüzyıldaki kanıtı olmuştur. Milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını canı pahasına korumasını bilmiştir.

15 Temmuz gecesinde darbe girişimi karşısında gösterilen mücadele ve büyük kahramanlık, milletimizin dün olduğu gibi bugün ve yarın da her türlü zorluk karşısında dimdik duracağının göstergesidir."

Karaloğlu, bugün kendilerine düşenin Çanakkale'de kahramanca savaşarak şehit olanları şükranla hatırlamak ve bütün değerleri daha yükseğe çıkarmak için gayretle çalışmak olduğunu kaydetti.

- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise dünya tarihine yön veren bir kahramanlık destanının 102. yıl dönümünün kutlandığını kaydederek, özgürlüğü, bağımsız Türkiye Cumhuriyetini hediye eden şehitleri şükran ve minnetle andıklarını belirtti.

Çanakkale Savaşları'nın Birinci Dünya Savaşı'nın akışını değiştiren destansı bir mücadele olmanın ötesinde, Kurtuluş Savaşı'na ve Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olduğuna vurgu yapan Türel, Çanakkale'nin bundan 102 yıl önce vatanın ve milletin yüce varlığına el uzatmaya yeltenenlere verilen bir cevap olduğunu ve dünya durdukça hatırlanacağını ifade etti.

Bu mücadelenin bir örneğini Türk milleti olarak 15 Temmuz'da yaşadıklarını ve Çanakkale ruhunu, bir asır sonra bir kez daha hissettiklerini belirten Türel, mesajında "Başarısız hain darbe girişimini gerçekleştirenlere büyük Türk milleti olarak tokat gibi bir cevap verdik. Bir olma diri olma anlayışını o hainlere gösterdik. Türk milleti hainlerin hesaplarını bozdu. Bir kez daha gördük ki Çanakkale ruhuyla bu millet hiçbir tehdide pabuç bırakmaz, bırakmayacak." ifadelerini kullandı.

Bugün de Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen dış mihrakların, ülkeyi bölmeye, farklı yöntemlerle zayıf düşürmeye çalıştıklarını ve "çirkin senaryolarını" ortaya koyduklarını ifade eden Türel, Çanakkale mücadelesinin bugün de devam ettiğini dile getirdi.

"Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece başaramayacaklar. Bu millet nice destanlar yazmaya devam edecek. Yılmayacağız, durmayacağız." ifadelerine yer veren Türel, "dünya döndükçe hatırlanacak" Çanakkale destanından ve 15 Temmuz'dan çıkarılması gereken dersler olduğunu, Türk milletinin 15 Temmuz'da, yıllar önce atalarının Çanakkale'de yaptığı gibi, bağımsızlık için ölümü seve seve göze aldığını kaydetti.

Antalya olarak, Çanakkale'de ve yurdun her yerinde toprağa düşmüş şehitlerin anısına her zaman onurla sahip çıktıklarının altını çizen Türel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Büyükşehir Belediyesi olarak 2008 yılında Çanakkale'de dev Türk bayrağı dikerek törenle göndere çektik. Kurtuluş Savaşı'nda Kaş ilçemizde işgalci uçak gemisini batırarak tarihe geçen kahraman Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Anıtı 2007 yılında yine bizim tarafımızdan yapıldı.

Bugün yaşadığımız bağımsız Türkiye'yi, 253 bin kahraman Mehmetçiğin inancı ve cesaretine borçluyuz. Yazılan büyük destan, ne zaman dara düşsek tek yürek olup birleştiğimizde başarabileceklerimizin kanıtı olarak bizlere gurur ve umut veriyor. Türk milleti, Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Çanakkale şehitlerinin hatırasına sahip çıkacak ve dünya durdukça bu hatırayı yaşatacaktır."





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.