Antalya

Giden Gelmez Dağları fotoğraf tutkunlarını bekliyor

14:23 19 Mart 2017
Giden Gelmez Dağları fotoğraf tutkunlarını bekliyor

Denizi ve güneşiyle yılda 10 milyonun üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçinin geldiği Antalya'nın, doğa güzellikleri ve yaban hayatının da turizme açılması hedefleniyor.

Antalya Valiliğinin alternatif turizmi geliştirme projeleriyle her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen doğasının yanı sıra Akseki ilçesindeki Giden Gelmez Dağları'nda sayıları her geçen gün artan yaban keçilerini (Capra Aegagrus) görüntülemek isteyen turistlere yönelik, doğa ve fotoğraf turları yaptırılması hedefleniyor.

Giden Gelmez Dağları'nda yoğun kar yağışı nedeniyle ağır geçen kış şartlarından korunmak için yüksek rakımlı tepelerden dağın eteklerine kadar inen yaban keçilerinin sayısının 3-4 bin kadar olduğu tahmin ediliyor. Yaban hayatı popülasyonu ve av turizmi bakımından Türkiye'nin en önemli sahaları arasında gösterilen Giden Gelmez Dağları Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, dağ keçisi av turizminin gözde mekanları arasında yer alıyor.

Alternatif turizm projesiyle yöre halkı tarafından "geyik" olarak adlandırılan yaban keçilerinin, fotoğraf safarisi ile fotoğraf tutkunları ve doğaseverlerle buluşturulabileceği belirtiliyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.