Antalya

Antalya'da "İstihdam Seferberliği" anlatıldı

14:31 22 Mart 2017
Antalya'da "İstihdam Seferberliği" anlatıldı

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) Antalya SGK İl Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından, "İstihdam Seferberliği" kapsamındaki teşvik ve destekler anlatıldı.

Antalya OSB'nin organizasyonuyla düzenlenen programa, SGK İl Müdürü Nejat Deniz ve yardımcısı Aykan Yıldız, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Veli Tekkanat, yardımcısı Mustafa Akgül, OSB Bölge Müdürü İlhan Metin, yöneticiler ve işverenler katıldı.

Deniz, burada yaptığı konuşmada, istihdamı artırmak için başlatılan milli seferberlik çerçevesinde yapılan teşvik ve desteklerden il genelindeki tüm işverenlerin en yüksek düzeyde yararlanması amacıyla etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

İstihdam teşvik programının işverenler açısından önemli avantajlar sağladığına dikkati çeken Deniz, işverenlerin istihdamla ilgili düzenlemelerden haberdar olmalarını, ticari faaliyet ve yatırımlarına yön verirken bu desteklerden yararlanmalarını ve fırsatı kaçırmamalarını önerdi.

Milli istihdam seferberliği çerçevesinde verilen destek ve teşviklerin bu yılın sonuna kadar geçerli olacağını anlatan Deniz, işverenin mevcut işçi sayısına ekleyeceği her işçi için devletten destek ve teşvik alacağını söyledi.

Deniz, destek ve teşviklerden yararlanacak işverenin prim borcu bulunmaması, yeni iş yeri açan işverenin ise sigortalı sayısının yarısı kadarı için destek ve teşvikten yararlanabileceğini vurguladı.

İşverenleri personel istihdam etmeye davet eden Deniz, "Bu fırsat kaçmaz." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.