Antalya

"İyilik"te buluştular, hasta çocuklara koştular

10:35 29 Mart 2017
"İyilik"te buluştular, hasta çocuklara koştular

Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Genç İyilik Topluluğu tarafından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören 200 çocuğa oyuncak dağıtıldı.

Akdeniz Üniversitesi öğrencileri tarafından, sosyal yardımlaşmaya yönelik farkındalık oluşturmak ve yardımlaşma bilincini artırmak amacıyla "Gence iyilik yakışır" sloganıyla kurulan topluluk üyesi gençler, "İyilik gençlerle, gençler de çocuklarla buluşunca güzel" adlı etkinlikle hasta çocukları sevindirdi.

Akdeniz Üniversitesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma hastanelerinde farklı servislerinde tedavileri süren çocukları ziyaret eden gençler, onlarla bir süre vakit geçirip, sohbet etti ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Gençler, ziyaret sonunda hasta miniklere oyuncakların da yer aldığı çeşitli hediyeler verdi.

Genç İyilik Topluluğu Başkan Yardımcısı Sümeyye Sena Pehlivan, üniversite gençliği olarak yaptıkları etkinlikten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Üniversitelerin bilimin önemli merkezlerinden biri olduğunu, buradan yetişecek insanların Türkiye'nin geleceğinde önemli yer tutacaklarını kaydeden Pehlivan, bu insanların sadece teknik yönünden değil, güzel ahlak, manevi yönden doyma ve dolmasının da önemli olduğunu söyledi.

Topluluklarının bu amaca hizmet etmek üzere kurulduğunu dile getiren Pehlivan, arkadaşlarıyla, "iyilik yapmak" olarak özetlenebilecek, sosyal yardımlaşmaya farkındalık oluşturmak, yardımlaşma bilincini artırmak için çalıştıklarını vurguladı.

"Minik kardeşlerimize yönelik yaptığımız bu etkinliğin, onların yüzünde bir gülümseme olarak bize dönmesi yeterliydi" diyen Pehlivan, bu sonucu da elde ettiklerini ve bunun kendilerinin de yüzünün gülmesini sağladığını kaydetti.

Pehlivan şöyle konuştu:

"Hastanelerde ihtiyaç sahibi çok fazla insan var. İhtiyaç sahibi olmasa bile ziyaretçi bekleyen insanlar var. Elbette biz herkese yetişemeyebiliriz. Ancak küçük kardeşlerimize en azından moral olabileceğimizi düşündük. Bu amaçla bu etkinliği düzenledik. Onlara çiçek verip sohbet ettik, bazı ufak hediyelerle bir nebze de olsa sevindirmeye ve hastalıklarından uzaklaştırmaya çalıştık. Başardıysak ne mutlu bize."

Topluluğun yola çıkış noktasından hareketle düzenledikleri etkinliklerin süreceğini belirten Pehlivan, "Biz 'Gence iyilik yakışır' diyoruz ve bizlere yakışanı yapmaya devam edeceğiz. Üniversitemizdeki arkadaşlarımızın da desteklerini bekliyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.