Antalya

Kumluca'da belediye personeline İSG eğitimi verildi

13:44 30 Mart 2017
Kumluca'da belediye personeline İSG eğitimi verildi

Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde görev yapan personele, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimi verildi.

Fen İşleri Müdürlüğünde görevli personel için Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitimde çalışanlara, iş kazaları, kazaların oluş şekli, alınacak önlemler ve kazalardan korunma yöntemleri anlatıldı.

Eğitimde çalışanları bilgilendiren İSG Uzmanı Elvan Yıldıran, Türkiye'de iş kazalarının yüzde 88'inin insan kaynaklı olduğunu, yapılan denetimlerde alınacak tedbirlerle bu kazaların oranının düşürülebileceğinin gözlendiğini söyledi.

İş kazalarında yüzde 2'lik bölümün öngörülemeyen doğal yollardan meydana geldiğini ifade eden Yıldıran, şöyle konuştu:

"Fen İşleri birimi çalışma şekli ve yöntemlerine göre daha fazla iş kazalarına yatkın. Ancak alınacak tedbirler, çalışanların iş güvenliği önlemlerine tam uygulamaları, kazaların olasılığını en aza indirecektir. Özellikle kullandığınız iş makinelerinin özelliklerini iyi bilmeniz, bu konularda asla görev tanımı ve sorumluluğunuz dışına çıkmamamız iş kazası riskini azaltır. Sizlerden isteğimiz kesinlikle çalışma kurallarına uyunuz, çalışma ortamında kullanmanız gereken koruyucu ekipmanları mutlaka kullanınız."

Çalışanlardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından, eğitim sonunda çalışanlara İSG eğitimiyle ilgili sınav yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.