Antalya

"Sosyal Güvenliğin Öğrencilere Yansıması" semineri

14:47 31 Mart 2017
"Sosyal Güvenliğin Öğrencilere Yansıması" semineri

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksekokulu tarafından "Sosyal Güvenliğin Öğrencilere Yansıması" konulu seminer düzenlendi.

Kumluca Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde öğrencilere, sosyal güvenliğin faydaları anlatıldı.

Kumluca Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Meltem Dilekcan, yaptığı konuşmada, sosyal güvenlik ile ilgili 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek önemli yeniliklerden birinin de, öğrencilik durumu devam eden herkesin tüm sağlık harcamalarının 25 yaşına kadar devlet güvencesi altında olduğunu söyledi.

25 yaşından sonra öğrencilik durumu devam etse bile kişinin mutlaka gelir testi neticesinde belirlenen bir prim ödemesinin zorunlu olduğunu, kayıt dışı olarak çalışmanın hem kişiye, hem işverene hem de devlete pek çok olumsuzluklar getirdiğini ifade eden Dilekcan, şöyle konuştu:

"Çalışanın hayali olan emekliliğin 2008 sonrası sigortalılar için 9 bin gün prim ödemesi ve kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaşını doldurmuş olma şartı gerekiyor. Bunun dışında çalışma şartları, işin durumu faktörlere bağlı emeklilik durumları söz konusu. Sosyal güvenlik konusundaki yenilikler sadece öğrencileri değil, diğer vatandaşlar adına da önemli yenilikleri kapsıyor."

Öğrencilerden gelen çeşitli soruları da cevaplandıran Dilekcan'a Kumluca Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı İbrahim Uğur Acar tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.