Antalya

Antalya OSB ticaret heyetinin Kazakistan ziyareti

10:34 04 Nisan 2017
Antalya OSB ticaret heyetinin Kazakistan ziyareti

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ticaret heyeti, yeni yatırım ve ortaklık fırsatlarını değerlendirmek için Kazakistan'a ziyaret programı düzenledi.

Antalya OSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 3 gün süren programa, Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Fatih İncir, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Yayla, Hasanali Gönen, Bölge Müdürü İlhan Metin ile bölgede farklı sektörlerde üretim yapan 15 sanayici katıldı.

Seyahatin ilk gününde Ontustik Serbest Ekonomik Bölgesi, Ontustik Organize Sanayi Bölgesi ve Türk-Kazak Organize Sanayi Bölgesini ziyaret eden heyet, bölgedeki fabrikaları gezerek üretim süreçlerini inceledi.

Programın ikinci gününde Kazakistan'ın önde gelen iş adamları ile yüz yüze görüşmeler yaparak yeni işbirliği ve ortaklık fırsatlarını değerlendiren Antalya OSB sanayicilerine iş dünyasının temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

60 Kazakistan firmasının katıldığı B2B toplantısında, yaklaşık 350 yüz yüze iş görüşmesi gerçekleştirildi.

Toplantının ardından Çimkent Özel İdaresi ile Kazakistan Ticaret ve Sanayi Odası olarak görev yapan Çimkent’teki Atameken Girişimciler Odası'na ziyarette bulunan heyet üyeleri, programı Güney Kazakistan Eyalet Valiliği'nde noktaladı. Güney Kazakistan Eyalet Valisi Canseyit Tüymebayev'in davetlisi olarak valilik makamında özel bir toplantı gerçekleştiren Antalya OSB sanayicileri, bölgenin ticari ve ekonomik yapısı ile yatırımcılara sağlanan imkanlar hakkında bilgi aldı.

Antalya OSB Başkan Vekili Fatih İncir, yaptığı açıklamada, Kazak yetkililerin yakın geçmişte Antalya OSB'yi ziyaret ederek Bölge sanayicisini ülkelerinde yatırıma teşvik eden girişimlerde bulunduğunu ve yatırım imkanlarını yerinde görebilmeleri için kendilerini ülkelerine davet ettiklerini belirtti.

İncir, "İki ülkenin tarihe dayanan dostluğunu seyahatimizin her anında hissettik." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.