Antalya

Halk oylamasına doğru

17:41 08 Nisan 2017
Halk oylamasına doğru

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Hep birlikte güçlü bir 'evet' diyelim ki şu dağdaki teröristler tir tir titresin. Mesele bir memleket meselesidir." dedi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Menderes Türel, Elmalı'da terminal ve cadde düzenleme projelerini tanıttı.

Zümrütova, Yuva, Salur mahallelerini de ziyaret eden Türel, Türkiye’de 93 senelik cumhuriyet tarihi boyunca 65 hükümet kurulduğunu, ortalama bir hükümetin ömrünün 15 ay olduğunu ifade eden Türel, 15 ayda bir hükümet hiçbir yapamayacağını belirtti.

Türel, Türkiye'nin tek başına iktidarlar döneminde koalisyon dönemlerine göre iki misli büyüdüğünü ve zenginleştiğini ifade ederek, "Demek ki bu koalisyonlardan bize fayda gelmemiş. O yüzden bu koalisyon dönemlerini geride bırakmamız lazım. Bu koalisyon dönemlerini geride bırakıyorken istikrarlı hükümetlerin, en az 4-5 sene boyunca hizmet edecek hükümetlerin kurulduğu bir döneme adım atmamız lazım. İstikrar olunca hizmet geliyor. Koalisyon olmayınca Türkiye zenginleşiyor." diye konuştu.

- "Kararımız evet"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, milletin tek adam olduğu bir sistem olduğunu dile getiren Türel, bu millete güvenmeyenlerin hep uzaktan kumanda sistemine gittiklerini belirtti.

Türel, 16 Nisan'da çocuklara daha iyi bir gelecek bırakacak, bu ülkeyi çok daha hızlı kalkındıracak bir hükümet sistemi için sandık başında olacaklarının ifade ederek, "O yüzden hep birlikte güçlü bir evet diyelim ki şu dağdaki teröristler tir tir titresin. Mesele bir memleket meselesidir. O yüzden kararımız evet." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.