Antalya

Alanya ve Çevresi Su Kabağı Geliştirme Projesi

16:01 04 Mayıs 2017
Alanya ve Çevresi Su Kabağı Geliştirme Projesi

Alanya Kent Konseyi'nin başlattığı "Alanya ve Çevresi Su Kabağı Geliştirme Projesi"ne Antalya Büyükşehir Belediyesi destek verdi.

Oba Tosmur sahil yolundaki yeşil alan ve parklara su kabağı fidanı dikimine Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Atatürk Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Güney, etkinliğin ardından yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi olarak Alanya kültürüyle özümsenmiş gelenek ve göreneklere her zaman destek verdiklerini söyledi.

Kent Konseyinin Alanya Su Kabağı projesine bu anlamda destek verdiklerini ifade eden Güney, "Alanya'da Büyükşehirin sorumluluk alanındaki yeşil alan ve parklarda su kabağı fidanlarını dikerek, geleneğimizi, bir anlamda da yaşatmaya çalışıyoruz. Organizasyonu başlatan ve bugün de etkinliğimize katılan öğrencilere teşekkür ediyorum." dedi.

Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan da Alanya'nın mahallelerinde su kabağı yetiştirmenin eski bir gelenek olduğunu ve projeyle su kabağını şehrin birinci tanıtım ürünü haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.