Antalya

"Gençleri zehirleleyenleri birer birer topluyoruz"

21:47 09 Mayıs 2017
"Gençleri zehirleleyenleri birer birer topluyoruz"

Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Özellikle sokak satıcılarını ve bu işten geçimini sağlayan ama özü itibariyle bir projenin parçası olarak gençleri zehirleme çabası içinde olan insanları birer birer topluyoruz ve cezaevine dolduruyoruz." dedi.

Uzunkaya, Antalya'da yayın yapan bir televizyon kanalında yayınlanan "Güncel" konulu programda yaptığı konuşmada, uyuşturucu baronları başta olmak üzere sokak satıcılarına dönük çalışmaların Türkiye'nin her yerinde etkili bir şekilde, operasyonel bir faaliyetle yürütüldüğünü söyledi.

Türkiye genelinde dün eş zamanlı olarak "Narko-Sokak 1" operasyonu yapıldığını dile getiren Uzunkaya, operasyona Antalya'dan bin 200 civarında personelle katıldıklarını belirtti. Uzunkaya, operasyona helikopter ve detektör köpeklerin de destek olduğunu ifade ederek, oldukça etkili sonuçlar aldıklarını belirtti.

Güvenlik algısı oluşturma ve alan güvenliği sağlama noktasında son birkaç aydır da Türkiye genelinde huzur operasyonları yapıldığını anımsatan Uzunkaya, bunların dışında Antalya il merkezi ve ilçelerinde haftanın hemen her gününde şok uygulamalar yaptıklarını ifade etti.

- "Uyuşturucu belasıyla topyekün mücadele edeceğiz"

Uzunkaya, Antalya il merkezinde adı uyuşturucu ile alına Zeytinköy bölgesiyle ilgili soru üzerine, bu bölgede yaşayan herkesin uyuşturucu ile anılmasının doğru olmayacağını belirtti.

Zeytinköyde yaşayıp da, bu tür sosyal sorunlara karşı duyarlılığı olan insanlarla işbirliği yaparak uyuşturucunun üstesinden geleceklerini vurgulayan Uzunkaya, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 6-6,5 aydır Antalya'dayım. Geldiğim günden beri Zeytinköyü karantina altına alacak şekilde yaptığımız çalışmalar, operasyonlar ve uygulamalarda çok olumlu sonuçlar aldık. Özellikle sokak satıcılarını ve bu işten geçimini sağlayan ama özü itibarıyla bir projenin parçası olarak gençleri zehirleme çabası içinde olan insanları birer birer topluyoruz ve cezaevine dolduruyoruz. Ümit ediyoruz ki bu uyuşturucu belasıyla ülke olarak, topyekün bir mücadele ile baş edeceğiz. Bu sadece polisiye tedbirlerle baş edilecek bir sorun değil. Her ailenin çocuklarının kimlerle arkadaşlık ettiğini, hal ve hareketlerindeki ne türlü değişiklikler olduğunu çok yakinen takip etmesi lazım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.