Antalya

Antalya'da "Anneler Konuşuyor" etkinliği düzenlendi

13:29 14 Mayıs 2017
Antalya'da "Anneler Konuşuyor" etkinliği düzenlendi

Antalya'da engelli çocuğu bulunan annelerin katıldığı "Anneler Konuşuyor" etkinliğinde duygu dolu anlar yaşandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Serik Tekeli İlkokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen "Anneler Konuşuyor" etkinliğine katılan anneler, yaşadıklarını anlattı.

Etkinlikte söz alan annelerden Elif Çiloğlu, 8 yaşında otizmli bir oğlu olduğunu belirtti. Oğlunun belli bir döneme kadar çok normal olduğunu kaydeden Çiloğlu, "Birden içine kapandı. Konuşmamaya başladı. Doktora gittik. Otizm tanısı kondu. Özel eğitime başladık. Erken fark etmek ve özel eğitim aldırmak çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Sevgi Bayramoğulları da 9 yaşındaki kızının iki günlükken nöbet geçirdiğini dile getirerek, "Kızımın görünüşü normal, algılamada zorluk yaşıyor. 4 çocuğum var. Nisa ile en büyük çocuğumun arasında 9 yaş var. Ama aralarında hiç fark yok. Hepsiyle aynı şekilde yaşıyoruz. Bu bizim seçimimiz değil. Nisa Allah'ın bize bir armağanı." ifadelerini kullandı.

Abla Asuman da Anadolu Lisesini kazanmasına rağmen kardeşi Nisa için çocuk gelişimi bölümü eğitimi almayı tercih ettiğini vurguladı.

Nisa ile arasında hiçbir fark görmediğini aktaran Asuman Bayramoğulları, şunları dile getirdi:

"Sadece özel bir çocuk. Onunla gurur duyuyorum. O benim canımın parçası. Etle tırnak gibiyiz. O da bizim gibi bir birey. Her zorluğun bir gün geçeceğini düşünüyorum."

Etkinlikte daha sonra psikolog Hülya Şimşek, engelli ve engelsiz kardeş ilişkileri hakkında bilgi verdi.

Serik Engelli Hizmet Merkezi Birim Sorumlusu Emine Gümüş Arıdil de engelli bireylerin temel hakları ve bu haklardan nasıl faydalanacakları konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Öte yandan, Serik Kadriye Beachpark'ta düzenlenen "Özel Bireyler Pikniği"ne katılan engelli gençler gönüllerince eğlendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.