Antalya

Antalya Platformundan Görmez'e destek

20:01 25 Mayıs 2017
Antalya Platformundan Görmez'e destek

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarından oluşan Antalya Platformu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

Platform adına basın açıklamasını okuyan dönem başkanı Metin Doğan, Diyanet İşleri Başkanlığının köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve yasalar çerçevesinde insanlığa hizmet ettiğini söyledi.

Bazı odakların kurumun bu hizmetlerinden rahatsız olduğuna işaret eden Doğan, şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığımızın, ümmeti kucaklayıcı ve kuşatıcı hizmetlerinden rahatsız olan ve güçlü bir Diyanet istemeyen bir takım çevreler, planlı ve koordineli şekilde başkanımızı ve başkanlığımızı yıpratmaya çalışmaktadır. Bu ülkede Diyanetin pasifliğinin, bürokratik ataletin meyvelerini yiyen, kendi dar dünyalarına İslam dinini sıkıştırmış yapılar, dünyaya açılan, milletle ve içinde bulunduğu çağla barışık bir dil kurmaya çalışan güçlü bir Diyanet İşleri Başkanlığını istememektedirler. Dünya Müslüman liderleriyle geleceği konuşan, geniş ve büyük ümmeti düşünen Diyanet İşleri Başkanlığının misyonu ve vizyonu, uluslararası satranç oyuncularının planlarına uymamaktadır. Bu bağlamda Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Başkan Mehmet Görmez'in yalnız olmadığını belirtiriz."

Platform üyeleri, basın açıklamasının ardından Antalya Müftüsü Osman Artan'ı makamında ziyaret etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.