Antalya

Başkan Türel, Avrupa Konseyinde yerel yönetimleri anlatacak

13:39 30 Mayıs 2017
Başkan Türel, Avrupa Konseyinde yerel yönetimleri anlatacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Avrupa Konseyinde belediyelerin güçlendirilmesi konusunu anlatacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Konseyi Bölgeler Komitesi Türkiye ile İlişkiler Çalışma Grubu'nun 19. toplantısı yarın Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilecek.

İçişleri Bakanlığınca Avrupa Konseyi Bölgeler Komitesinde görevlendirilen Türel, Brüksel'deki toplantıda "Yerel Yönetimlerin Güçlendirilmesi" başlıklı oturuma katılacak. Türel, 16 Nisan halkoylamasından sonra belediyelerin güçlendirilmesi için yapılacak çalışmaları Avrupa Konseyinde anlatacak.

Avrupa Birliği ile ilişkilere ivme kazandırılması yolunda çalışmaların yapıldığı son dönemde, belediyeler ve yerel yönetimlerin daha da güçlendirilmesi, yeni büyükşehir yönetiminin belediyeciliğe ve şehirciliğe sağladığı kazanımlar, belediyelerin mali açıdan daha da güçlendirilmesi ve yerel kalkınma konuları, Türel'in katılacağı toplantının ana başlıklarını oluşturacak.

Türel'in yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin toplantıda görevlendirildiği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.