Antalya

Çay, kahve iftardan bir saat sonra içilmeli

10:56 31 Mayıs 2017
Çay, kahve iftardan bir saat sonra içilmeli

Antalya Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Antalya Atatürk Devlet Hastanesi diyetisyeni Feride Ünalan Yıldız, çay, kahve gibi içeceklerin iftardan bir, iki saat sonra tüketilmesinin faydalı olcağını bildirdi.

Ramazan ayı için beslenme önerilerinde bulunan Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, ramazan ayının son yıllarda yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle aç ve susuz kalınan sürenin uzadığını, bu nedenle dengeli beslenmeye dikkat edilmezse kilo ve yağ oranı artışı yaşanabileceğini dile getirdi.

Beslenmeye dikkat edilmediği takdirde bireylerde baş ağrısı, halsizlik, sindirim sistemi problemleri, tansiyonda ve kan şekeri seviyelerinde değişiklikler oluşabildiğini dile getiren Yıldız, sahur ve iftara ek olarak ramazan ayında iftar sonrasında ara öğünler eklenmesi gerektiğini vurguladı.

- Sahura kalkılmalı

Oruç tutarken sahur öğününün kesinlikle atlanmaması gerektiğinin altını çizen Yıldız, "Bazı bireyler gece yatmadan önce yemek yiyerek veya sahurda sadece su tüketerek niyet etmektedirler. Bu durum uzun süreli açlıktan dolayı kan şekeri ve tansiyon düşmesine neden olabilmekte ve dolayısıyla kişinin daha verimsiz bir gün geçirmesine neden olmaktadır." ifadelerini kullandı.

Sahurda bireylerin mide problemlerine neden olabilecek yağlı ve ağır besinlerden uzak durmaları noktasında uyarıda bulunan Yıldız, günlük protein alımını destekleyecek şekilde haşlanmış yumurta, peynir gibi gıdaların tüketilmesini önerdi.

Sahurda çay, kahve gibi içecekler yerine süt, ayran tercih edilmesini öneren Yıldız, ayrıca iftar sonrasında "Çay, kahve gibi içecekler içilecekse yemeklerden bir, iki saat sonra tüketilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.