Antalya

Antalya'da FETÖ/PDY davası

22:55 09 Haziran 2017
Antalya'da FETÖ/PDY davası

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davada, Akdeniz Üniversitesinden 4'ü tutuklu 10 öğretim üyesinin yargılanmasına başlandı.

Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, meslekten ihraç edilen tutuklu sanıklar Hasan Serkan Kırca, Mahmut Akyol, Nedim Tetik, Şevket Yirik, tutuksuz sanıklar Göksel Şimşek Kaya, Mahir Kaya, Murat Demir, Nejmi Kıymaz, Yaşar Tuna, Zeynep Eken ile yakınları ve avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan akademisyen Hasan Serkan Kırca, Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındıklarını ve burada yapılan aramalarda üzerinde 1 doların bulunamadığını fakat daha sonra tutuklanıp cezaevine gönderildiği zaman ise aramalarda cüzdanında 1 doların bulunduğunu ve bu doların kendisine ait olmadığını iddia etti.

Sanıklardan Şevket Yirik, örgütün gizli haberleşme sistemi "ByLock" programını kullanmadığını ileri sürdü.

Mahkeme başkanı Ogün Ahmet Tepe'nin, "Darbeyi kim yaptı sizce?" sorusu üzerine ise sanık Yirik, "Bence,15 Temmuz'da bir darbe girişimi oldu, Yurtta Sulh Konseyi kimse ve onun arkasındaki A'dan Z'ye katılanlar yargılanıyorlar, ben bu darbe girişimini kim yaptı bilmiyorum." dedi.

Diğer tutuklu sanıkların ifadesinin alınmasından sonra mahkeme heyeti tutuksuz sanıklar Murat Demir, Nejmi Kıymaz, Göksel Şimşek Kaya, Mahir Kaya, Zeynep Eken ve Yaşar Tuna'nın savunmalarının gelecek celse alınmasına ve ara karar vermek için duruşmaya ara verdi.

Aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Mahmut Akyol, Nedim Tetik, Şevket Yirik'in ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına, sanık Hasan Serkan Kırca'nın ise adli kontrolle tahliyesine karar verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.