Antalya

Antalyalı pehlivanlar Kırkpınar'a hazırlanıyor

10:11 13 Haziran 2017
Antalyalı pehlivanlar Kırkpınar'a hazırlanıyor

Antalya'nın Kumluca, Demre ve Kaş ilçelerinde güreş yapan pehlivanlar, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için birlikte antrenman yapıyorlar.

Kumluca, Demre ve Kaş bölgesinden değişik kategorilerde yaklaşık 70 pehlivan, Kırkpınar öncesi Kumluca'da birlikte antrenman yapıyorlar. Pehlivanların antrenmanlarını Kumluca ve Kaş Gençlik Hizmetleri Spor Müdürleriyle, Demre Belediyesi güreş antrenörü Kahraman Şahin de takip ediyor.

Antrenman sırasında açıklama yapan Kaş Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Osman Murat Erdoğan, 3 ilçenin pehlivanlarını Kumluca'da bir araya getirerek Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi ortak antrenman yaptırdıklarını söyledi.

Kumluca başta olmak üzere özellikle de Batı Antalya'da ata sporu yağlı güreşin halk tarafından sevildiğini ifade eden Erdoğan, "Burada biz pehlivanlarımızı bir araya getirerek hem bölge hem de grup olarak bir bütünlük sağlıyoruz. Güreşçilerimiz farklı arkadaşlarıyla antrenman yapma imkanı bularak tecrübe kazanıyorlar. Amacımız bu yıl Kırkpınar güreşlerinden bölge pehlivanlarımızın büyük başarı elde etmesi. İnşallah bunu da bu yaptığımız antrenmanlarla elde edeceğiz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.