Antalya

Gezi Parkı odaklı gelişmeler

15:17 28 Haziran 2017
Gezi Parkı odaklı gelişmeler

Antalya'daki Gezi Parkı odaklı eylemler esnasında Mustafa Düştegör'ü darbettiği ileri sürülen polis memuru Ali Osman Parlar'a 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Parlar, müşteki Düştegör ve avukatı katıldı.

Duruşmada son savunmasını yapan Parlar, Düştegör'ü yerde sürükleyen ve darbeden kişinin kendisi olmadığını savundu.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, her ne kadar Parlar hakkında Antalya 11. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmışsa da eylemin işkence suçu oluşturduğu gerekçesiyle dosyanın Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildiği kaydetti.

Mahkeme heyeti, sanığa, "kasten yaralama", "nüfuzu kötüye kullanma" ve "yüzde sabit ize neden olma" gibi suçlardan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Düştegör'ün darbedildiği sırada olay yerinde bulunduğu iddia edilen komiser yardımcısı A.S. ve polis memurları S.S, H.Y, B.Ş, B.Ş. için de "görevi kötüye kullanma" suçundan ayrı ayrı 5'er ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, bu kişiler hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.

Müşteki Düştegör, 3 Haziran 2013'te Kaleiçi civarında bazı polisler hakkında kendisini darbettiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının incelemeleri sonucunda, 6 polis hakkında, "kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle silahla kasten yaralama ve görevi kötüye kullanma" suçlarından dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.