Antalya

Antalya'da "15 Temmuz" etkinlikleri

15:32 10 Temmuz 2017
Antalya'da "15 Temmuz" etkinlikleri

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yıl dönümünde, toplumun bütün kesimindeki insanlardan, yine demokrasilerine sahip çıktıklarını ve 15 Temmuz'u unutturmayacaklarını göstermelerini arzu ettiklerini söyledi.

Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile valilikte düzenlediği basın toplantısında, Türkiye tarihinin en hain darbe girişiminin 15 Temmuz 2016'da FETÖ tarafından ülkeye, demokrasiye, milli iradeye karşı yaşatıldığını anımsattı.

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünün yaklaştığını belirten Karaloğlu, kentte bugün başlayan etkinliklerin 16 Temmuz'a kadar süreceğini kaydetti.

Karaloğlu, 15 Temmuz'un "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" ilan edildiğini hatırlattı.

15 Temmuz etkinliklerin illerde valilerin koordinasyonunda, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, toplumun tamamını kucaklayacak şekilde yapılması noktasında karar alındığını ifade eden Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Antalya'da nasıl 15 Temmuz gecesi bu millet, siyasi görüş farkı gözetmeksizin milli iradesine, demokrasisine, geleceğine sahip çıktıysa, bu etkinliklerde de yine milletimizin tamamının katılımını önemsiyoruz, arzu ediyoruz. Bütün siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız bu etkinliklerin içerisinde yer alsınlar. Yine 15 Temmuz gecesi demokrasi nöbetlerinde olduğu gibi Cumhuriyet Meydanı'nda toplumun bütün kesimlerinden insanlar gelsinler, yine demokrasilerine sahip çıktıklarını, 15 Temmuz'u unutturmayacaklarını göstersinler arzusundayız."

Etkinlik programını paylaşan Karaloğlu, 15 Temmuz'da saat 21.00'de Güllük Caddesi Atatürk Devlet Hastanesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar meşalelerle "Milli Birlik Yürüyüşü" düzenleneceğini açıkladı.

Meydanda anı defteri açılacağını, saat 00.13'te camilerde sala okunacağını duyuran Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o gece yapacağı konuşmaların meydana kurulacak ekrandan takip edileceğini, demokrasi nöbetinin sabah namazına kadar süreceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.