Antalya

15 Temmuz'u "kum heykel" ile anlattılar

20:44 11 Temmuz 2017
15 Temmuz'u "kum heykel" ile anlattılar

Bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali ile 250 ton kum kullanılarak yapılan "Demokrasi ve Şehitler Anıtı" adı verilen heykelin açılışı yapılacak.

Festival Direktörü Cem Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin bu seneki temasının dünya harikaları ve mitoloji olduğunu söyledi.

Bunun yanı sıra 15 Temmuz darbe girişiminin anısına bir heykel çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Karaca, "Demokrasi ve Şehitler Anıtı adını verdiğimiz bu heykel çalışması yaklaşık 250 ton kum kullanılarak yapıldı. 15 Temmuz'da festivalimizin resmi açılışını yaptığımızda bu heykelimizi de ziyaretçilerimizin beğenisine sunacağız." dedi.

Kum heykelini ziyarete gelenler arasında Türkiye'nin farklı illerinden gelenlerin yanı sıra yabancıların da bulunduğuna işaret eden Karaca, "Demokrasi ve Şehit Anıtı"na ilgi gösterildiğini dile getirdi.

Heykelin güzel bir çalışma olduğunu ifade eden Karaca, "Rus heykeltıraş Alex Skarednoft tarafından yapılan kum heykelimiz estetik bir çalışma. Sanat dilini kullanarak 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı halkımızın gösterdiği direnişi ortaya koymak istedik. Şu ana kadar gelen hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerimiz heykele yoğun ilgi gösteriyorlar." diye konuştu.

Festival alanının girişinde sergilenen heykelde, bir tankı ezen ve Türk bayrağı taşıyan eller bulunuyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.