Antalya

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde mezuniyet töreni

12:14 14 Temmuz 2017
Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde mezuniyet töreni

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2016-2017 akademik yılı sonunda ilk mezunlarını verdi.

Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen yemin törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Er, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Alper Kuştarcı, Doç. Dr. Çağatay Barutcigil, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İsmail Afşar katıldı.

Rektör Yardımcısı Gürpınar, Diş Hekimliği Fakültesinin ilk mezunlarını verdiğini belirtti.

Üniversitenin yaklaşık 70 bin öğrencisinin olduğunu ve bu yıl 12 bin öğrenciyi mezun etmenin heyecanını yaşadıklarını bildiren Gürpınar, "Beş yıl önce de bu sahnede beyaz önlük töreniyle bir araya gelmiştik. Beş yılın sonunda başarılı bir şekilde mezun oluyorsunuz." ifadesini kullandı.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Er de bu yıl ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadıklarını belirterek, 38 meslektaşını başarılı bir şekilde mezun ederek ülkeye faydalı bireyler olarak yetiştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını kaydetti.

"Modern teknolojilerle donatılmış kliniklerimiz, uluslararası standartlardaki eğitimimiz, özverili akademik ve idari personelimizle sizlerin iyi bir eğitim alması için çabaladık. Sizler bilgi ve teknolojinin toplumsal refaha dönüşmesine öncülük edecek donanımla eğitimlerinizi tamamladınız." diyen Er, öğrencilerinin bilgili, çağdaş, çözümcü, etik ilkelerinden ödün vermeyen, insanı seven ve saygılı diş hekimleri olarak yetiştiğini kaydetti.

Diş hekimi mezunlarından Zeynep Alkan'ın müzik dinletisinin ardından mezunlara belgeleri verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.