Antalya

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

19:38 14 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Köse, mesajında, 15 Temmuz şehitlerinin acısının ve milletin sergilediği kahramanlığın hiçbir zaman unutulmayacağını belirtti.

15 Temmuz gecesi milletin yeni bir destan yazdığını kaydeden Köse, "Terör örgütü FETÖ üyesi hainler, millete ait silahları millete karşı çevirdi. Bu kalkışma aslında bir darbe değil, bir işgal hareketiydi. Amaç hükumet değil, Türkiye Cumhuriyeti'ydi." ifadesini kullandı.

İşgali sokaklara inen milyonların engellediğini vurgulayan Köse, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlara inen, tanklardan ve uçaklardan atılan bombalara göğsünü siper eden vatandaşların, ikinci bir kurtuluş mücadelesi verdiğine dikkati çekti.

Pensilvanya'dan aldıkları talimatla, halkın üzerine kurşun yağdıran alçakların, 250 vatandaşı şehit ederken, 2 bin 193 vatan evladını da yaraladığını dile getiren Köse, şunları kaydetti:

"Kurtuluş savaşında bile kurşun sıkılmayan Türkiye Büyük Millet Meclisi, o gece bu hainler tarafından bombalandı. 15 Temmuz günü vatandaşımız ülkesine, devletine, demokrasiye, milli iradeye sahip çıkmak, çocuklarımıza bağımsız ve güçlü bir Türkiye bırakmak için meydanlara indi. Halkımızın sergilediği bu kahramanlık, milletin üstünde bir gücün olmadığını tüm dünyaya gösterdi."

15 Temmuz'un ülkemiz için çok önemli bir kırılma noktası olduğunu aktaran Köse, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin bağımsızlığı için şehadet şerbetini içen şehitlerimize ve kahraman gazilerimize minnet borçluyuz. Halkımızın sergilediği kahramanlık, vatanına ve demokrasiye sahip çıkmadaki kararlılığı sayesinde, artık hiç yapı, gücünü hangi ülkeden alırsa alsın hiçbir örgüt, ülkemizi bölmeye, darbe girişimlerine cesaret edemeyecektir. Türkiye, milletten aldığı güçle oluşacak iktidar sayesinde büyümeye, gelişmeye devam edecektir."

Köse, vatandaşları 15 Temmuz'un yıldönümünde Türk bayrakları ile meydanlara inmeye davet etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.