Antalya

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

00:50 15 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

Valilik ve Antalya Büyükşehir Beldiyesi'nin organizasyonunda bir otelde düzenlenen etkinlikte Vali Karaloğlu, AK Parti Antalya milletvekilleri Atay Uslu ve Gökçen Özdoğan Enç ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şehit yakınları ve gazilerle selamlaştı, bir süre sohbet etti.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlikte 15 Temmuz gecesiyle ilgili videolar da gösterildi. Görüntülerin izlendiği sırada bazı şehit yakınları ve gaziler gözyaşlarını tutamadı. İl Müftüsü Osman Artan da dua okudu.

Vali Karaloğlu, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi Antalya'da, İstanbul ve Ankara'daki gibi olaylar yaşanmadığını ancak 15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğini belirtti.

Karaloğlu, "Bu topraklarda çok büyük mücadeleler oldu. Bu toprakları vatan kılmak için binlerce şehit verdik. Ama bu topraklar 15 Temmuz'da gördüğü ihaneti, hainliği hiç görmedi." dedi.

Yaşı itibarıyla 1980 ihtilalini gördüğünü ve kaymakam olarak 28 Şubat'ı yaşadığını kaydeden Karaloğlu, 15 Temmuz'un ise daha farklı olduğuna işaret etti.

Karaloğlu, "15 Temmuz, bu milletin değerlerini, inançlarını, kutsalını, kitabını, bizzat Allah'ı, hazreti Peygamberi kullanarak, senelerce milletin parasıyla, sadakasıyla. zekatıyla oluşmuş bir hain yapının, maalesef ordumuzun içine sızarak, üniforma giydirdiği alçakları, teröristleriyle milletin silahıyla, uçağıyla, helikopteriyle, yine milletin kurşunlandığı çok garip bir geceydi. Onun için buna sadece bir darbe teşebbüsü denemez. Bu ülkeyi işgale hazırlama hareketiydi. Bu emperyalizmin haçlı zihniyetinin yeni bir tezahürüydü." diye konuştu.

Şehitler arasında ayrım yapılamayacağına vurgu yapan Karaloğlu, tüm şehitlere rahmet diledi.

Belediye Başkanı Menderes Türel de terör örgütü FETÖ ile sonuna kadar mücadele edeceklerini bildirdi.

Türel, "Bu can bu tende oldukça, şehitlerimizin hakkı için mücadele etmeye devam edeceğim. Bu mücadele siyasi bir dava değildir. Geçici bir mücadele hiç değildir. Bu bir mili mücadeledir. Devletin bekası meselesidir." ifadesini kullandı.

Milletvekilleri Uslu ve Enç de FETÖ ile mücadelede karalı olduklarını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.