Antalya

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

05:17 16 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen törenler sona erdi.

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda sela okunarak başlayan "Demokrasi Nöbeti"ne çok sayıda vatandaş katıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın annesi Meltem Kılınç, burada yaptığı konuşmada, vatan ile evladının eş değer olduğunu söyledi.

Şehit anneliğinin zor ancak büyük bir onur olduğunu ifade eden Kılınç, duygulandı. Programda, şiir ve ilahi dinletisi yapıldı.

Demokrasi nöbetine katılanlar, kurulan dev ekranlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla TBMM'de düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmayı dinledi.

Kalabalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar atıp, sevgi gösterilerinde bulundu. Daha sonra Kaleiçi'ndeki Tekeli Paşa Camisi'nde sabah namazı kılan vatandaşlara, çeşitli ikramlarda bulunuldu.

- Burdur

Burdur'da, ellerinde bayraklarla Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katılan çok sayıda vatandaş, FETÖ aleyhine slogan attı.

15 Temmuz'daki darbe girişimini anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı, ilahi dinletisi gerçekleştirildi. Katılımcılar, meydanda kurulan dev ekranlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla TBMM'de yaptığı konuşmayı dinledi.

Vali Şerif Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sayim Akpınar ve protokol üyeleri ile vatandaşlar, Ulu Cami'de sabah namazını kıldı, dua etti.

Camide, vatandaşlara bazı ikramlarda bulunuldu.

- Muğla

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast hazırlığının yapıldığı Muğla'nın Marmaris ilçesinde vatandaşlar, demokrasi nöbeti tuttu.

Meydanda kurulan dev ekranlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, TBMM'de düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmayı dinleyen vatandaşlar, Çeşme Meydanı'ndaki İbrahimağa Camisi'nde sabah namazını kıldı, şehitler için dua etti.

Katılımcılara, pilav, lokma tatlısı ve içecek ikramında bulunuldu.

- Isparta

Isparta Valiliği yanındaki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda nöbet tutan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, TMMM'de düzenlenen konuşmasını dinledi.

Vatandaşlar, Kavaklıdere Camisi'nde sabah namazının kılınmasının ardından dağıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.