Antalya

"15 Temmuz Ruhu" konulu resim yarışması ödül töreni

10:43 16 Temmuz 2017
"15 Temmuz Ruhu" konulu resim yarışması ödül töreni

Antalya'nın Kepez ilçesinde "15 Temmuz Ruhu" konulu resim yarışmasının ardından yapılan eserler sergilendi ve ödül töreni yapıldı.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfınca (TÜGVA) düzenlenen program, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Ortaokul, lise ve üniversite kategorilerinde yaklaşık 70 ilden 600 eserin katıldığı yarışmada, kahramanlık ve milli direniş anlatıldı.

Yarışmanın ödül töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 15 Temmuz'da millet tarafından en büyük destanlardan birinin yazıldığını belirterek, bu zaferin tanklara karşı iman gücüyle yürüyen bir milletin yazmış olduğu en son bağımsızlık destanı olarak tarihe geçtiğini vurguladı.

15 Temmuz ruhunun diri ve taze tutulması gerektiğini belirten Tütüncü, "Eğer biz 15 Temmuz gecesini ve 15 Temmuz'a gelinen süreci unutursak işte o zaman geleceğimizden endişe duyarız. Ondan dolayıdır ki herkes, kendi ortamında 15 Temmuz ruhunu nasıl canlı tutabilir, bunun hesabı ve kitabı içerisinde olmalıdır. Sorumluluk alanlarımız içerisinde de bu bilincin gelişmesine, sağlamlaşmasına katkı sağlamalıyız. Bu amaçla 15 Temmuz ruhunun daha da sağlamlaşması için ulusal resim yarışması düzenledik." ifadesini kullandı.

Eski Dokuma Fabrikası yerleşkesine 15 Temmuz Görsel Sanatlar Müzesi açılacağını ifade eden Tütüncü, resim yarışmasını da devam ettireceklerini kaydetti.

Başkan Tütüncü'nün konuşmasının ardından, Kaymakam Hamdullah Suphi Özgödek, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mesut Topçu, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, 15 Temmuz 2016 Demokrasi Derneği Başkanı Mustafa Çağatay Akbaş, TÜGVA Antalya İl Temsilcisi Levent Ortak, yarışmada dereceye giren eserlerin sahiplerine ödüllerini verdi.

Yarışmada ortaokul düzeyinde birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye fotoğraf makinesi, üçüncüye tablet bilgisayar, 3 mansiyon ödülü olarak fotoğraf makinesi, lise düzeyinde birinciye 3 bin lira, ikinciye 2 bin lira, üçüncüye bin lira, 3 mansiyon olarak 500 lira, üniversite düzeyinde birinciye 5 bin lira, ikinciye 3 bin lira, üçüncüye 2 bin lira ve 3 mansiyon olarak bin lira ödül verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.