Antalya

ATSO Başkanı Çetin:

09:55 02 Ağustos 2017
ATSO Başkanı Çetin:

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Antalya'da ya atların çalıştırılma koşulları ve bakımları ciddi biçimde denetlenmeli, faytonculuk için son derece katı standartlar belirlenmeli, buna uyanlara izin verilmeli, bu sağlanamıyorsa da tümden yasaklanmalıdır." açıklamasında bulundu.

ATSO Başkanı Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, turistlere kent turu yaptıran fayton atlarından birinin olumsuz koşullar nedeniyle ölmesi haberinin kendisini çok üzdüğünü bildirdi.

Medeniyetin, insana, doğaya, hayvan haklarına saygıyı gerektirdiğini, Antalya gibi bir kentte hayvanların olumsuz koşullarda çalıştırılmasının kabul edilebilecek bir durum olmadığını ifade eden Çetin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ekonomik gelişme ve medeniyet, insana ve doğaya değer vermekten, hayvan haklarına saygı göstermekten geçmektedir. Aksi halde ne turizmde ne de diğer sektörlerde çağdaş uygarlık düzeyine çıkmak, çıktığını iddia etmek mümkün değildir. Faytonlar, dünyanın farklı yerlerinde bir cazibe aracı olarak kullanılmaktadırlar. Ancak atlara para kazanma amacıyla eziyet edilmesi dünyanın hiçbir yerinde normal karşılanmamaktadır. Geçmişte faytonlar zorunlu ulaşım aracıydı, günümüzde insanlık bilinci, keyfi olarak hayvanlara eziyeti kabul etmemelidir."

Kalekapısı'nda bulunan faytonların, yarattığı keskin koku, görsel kirlilik ve çalınan yüksek sesli müzik nedeniyle tepki çektiğini kaydeden Çetin, Antalya'nın Türkiye'nin vitrini olduğunu ve faytonculuğun hayvan haklarına saygı ve estetik duygusu azami oranda gözetilerek yapılması gerektiğini bildirdi.

Çetin, "Antalya'da da ya atların çalıştırılma koşulları ve bakımları ciddi biçimde denetlenmeli, faytonculuk için son derece katı standartlar belirlenmeli, buna uyanlara izin verilmeli, bu sağlanamıyorsa da tümden yasaklanmalıdır. Gözümüzün önünde hayvanlara eziyet edilmesi, kent merkezinde keskin koku, görüntü ve gürültü kirliliği hiç kimsenin kabul edebileceği bir durum olmamalıdır." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.