Antalya

Faytonlar daha sıkı denetlenecek

21:12 02 Ağustos 2017
Faytonlar daha sıkı denetlenecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, faytonları daha sıkı denetleyecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Antalya’da önceki akşam faytona koşulan atın ölümü ve sahibi tarafından sokağa terk edilmesiyle ilgili haberlerin üzüntüsünün yaşandığı ifade edildi.

Bir insanın ekmek teknesi atını ölmüş bir şekilde öylece sokağa terk edip olay yerinden kaçması kabul edilemez bir durum olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Büyükşehir Belediyesinin 11.12.2014 yılında 551 sayılı meclis kararı ile çıkardığı ve sadece 17 kişinin çalışma ruhsatı aldığı ‘FAYTON’ yönetmeliğine göre vicdanını hiçe sayan faytoncu A.Ç. adlı vatandaşa gerekli en ağır ceza verilmiştir. Büyükşehir Belediyesi Fayton Taşımacılığı Uygulama Yönetmeliğinin Cezai İşler Bölümü’nün 15. Maddesi’ne göre A.Ç.’nin çalışma izni süresiz iptal edilmiştir. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğünce Hayvan Hakları İhlali sebebi ile bin 92 TL ve Zabıta Tembihnamesine göre ise 227 TL para cezası uygulanmıştır. A.Ç. artık bu işi yapamayacaktır."

Fayton taşımacılığının sadece Antalya’da değil, dünyanın bir çok ülkesinde, Türkiye’nin bir çok yerinde artık gelenekselleşmiş hatta simge haline gelmiş bir meslek olduğu vurgulanan açıklamada, bu geleneğin yaşatılması sırasında hayvan haklarının ihlal edilmesine izin verilmemesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, ulaşım ve uygulama açısından Büyükşehir Belediyesi’nin, hayvanların aşı ve sağlığı konusunda ise Muratpaşa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün sorumlu olduğu fayton taşımacılığında Büyükşehir Belediyesi'nin yaz-kış yapılan denetimlere ara vermeden artarak devam edeceği, yönetmeliklere, şartlara ve kurallara uymayanların kesinlikle cezasız kalmayacağı kaydedildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.