Antalya

Antalya OSB'ye teknoloji geliştirme bölgesi kurulacak

21:45 22 Ağustos 2017
Antalya OSB'ye teknoloji geliştirme bölgesi kurulacak

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi, bölgeye Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB) kurmak için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına resmi başvuruda bulundu.

OSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, OSB öncülüğünde, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi ve Genç OSD Derneğinin işbirliğiyle Antalya OSB'ye kurulacak TGB'nin resmi başvurusu bakanlığa verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, kuracakları TGB ile bir ilke imza atacaklarını, hiç olmayanı Antalya'ya ve Türkiye'ye kazandıracaklarını ifade etti.

Endüstriyel kalkınmaya odaklandıklarını ve üretimde tam bağımsız bir Türkiye amaçladıklarını bildiren Bahar'ın, yapılan açıklamada şu sözlerine yer verildi:

"Yeni istihdam olanakları yaratmak, verimliliği artırmak, bilim, teknoloji ve yenilikteki kalkınma kapasitelerini teşvik etmek istiyoruz. Kuracağımız TGB içerisinde yer alacak Teknoloji Transfer Ofisi ile teknoloji geliştiricisi Ar-Ge kurum ve kuruluşları ile bölge firmalarımız arasında bilgilendirme, koordinasyon, araştırmayı yönlendirme, işbirliği geliştirme konularında faaliyet göstereceğiz. Ticarileştirme ve eşleştirme merkezimiz ile katma değerli ürünler üretilmesini, fikri mülkiyet haklarının korunmasını ve bu ürünlerin doğru pazarlarda alıcısı ile buluşmasını sağlayacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.