Antalya

AEDAŞ'ın Isparta'ya yatırımları

16:25 23 Ağustos 2017
AEDAŞ'ın Isparta'ya yatırımları

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) tarafından, Isparta şehir merkezindeki enerji nakil hatlarının yeraltına alınması için 9,6 milyon liralık yatırım yapılacak.

AEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, Isparta Çünür bölgesinde yüksek ve alçak gerilim elektrik şebekesini yenileyen şirketin, şehir merkezindeki havai hatları yeraltına aldığı belirtildi.

Enerji nakil hatlarının yeraltına alınmasını da kapsayan 9,6 milyon liralık yatırım projesinin yüzde 70'ini tamamlayan AEDAŞ'ın, yıl sonuna kadar projenin tamamını bitirmeyi planlandığı ifade edildi.

Şirketin, Antalya, Isparta ve Burdur'da elektrik dağıtım hizmetini sunduğu anımsatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu yatırımla Isparta'da, Çünür, Yedişehitler, Fatih, Zafer, M.Türkeş, Bahçelievler, Işıkkent, Batıkent, Hızırbey ve Gülistan mahallelerinin gerek mevcut gerekse yeni enerji ihtiyacını karşılayacak bir şebeke kuruldu. Böylece, yerleşime yeni açılan bölgelerin elektrik ihtiyacı da karşılandı.

Daha aydınlık bir Isparta için de çalışmalarını sürdüren AEDAŞ, devam eden yatırımlarla bölgede imar planı içerisinde yer alan servis yolları ve bulvarın aydınlatmasını yenileyerek Ispartalı tüketicilerin hizmetine sunacak."

Açıklamada görüşlerine yer verilen, AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, yatırım kapsamında 9 cadde ve 33 sokak alanını kapsayan 25 bin metrelik havai hattın yeraltına alındığını aktardı.

Bu sayede arıza sayısı ve sürelerinin kısalması yönünde önemli bir adım attıklarının altını çizen Müdüroğlu, havai hatların çevrede yarattığı görüntü kirliliğinin de önüne geçtiklerine dikkati çekti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.