Antalya

Kurban Bayramı'na doğru

15:03 30 Ağustos 2017
Kurban Bayramı'na doğru

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Antalya Şubesi Başkanı Osman Zeki Özcan, Kurban Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Uslu, mesajında, Kurban Bayramı'na kavuşmanın sevincini yaşadıklarını bildirdi.

Zor zamanlarda, her dini ve milli bayramda milletçe dünyaya gösterilen birlik ve beraberliğin bu Kurban Bayramı'nda da güçlenerek devam edeceğine inandığını belirten Uslu, "Biz, bir ve beraber olduğumuz sürece medeniyetimiz güçlenecek, insanlığa merhamet, adalet, huzur dağıtacaktır. Kurban Bayramı'nın milletimiz, ülkemiz ve tüm İslam dünyasına güzellikler getirmesini temenni ediyorum. Bayramın mazlumlar, mülteciler, garipler, yetim ve öksüzler için de bayram olmasını diliyorum." dedi.

- AK Parti Antalya İl Başkanı Sümer

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ise mesajında, İslam aleminde ve Antalya'da bir kez daha Kurban Bayramı'na birlik, beraberlik ve refah içerisinde ulaşmış olmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Yardımlaşmanın ve dayanışmanın sembolü olan kurban ibadetinin milletin her zaman büyük verdiği bir ibadet olduğunu kaydeden Sümer, "Kurban toplumda huzur ve yardımlaşmayı arttırmamız için önemli bir vesiledir. Yoksulların, yetimlerin, düşkünlerin korunup kollandığı, küskünlüklerin son bulduğu, kin ve nefretin bertaraf edildiği dini bayramlarımız özel günlerdir." dedi.

Dinin bu güzelliklerinin yaşanabilmesi için insana ve insanlığa karşı bir suçun işlenmemesi gerektiğini ifade eden Sümer, mesajına şöyle devam etti:

"İslam dinimiz her zaman zulme uğrayan insanları zulümden kurtarmış ve güzellikleri dünyaya yaymış bir dindir. Ancak bugün Arakan'da, Filistin'de ve birçok İslam beldesinde zulüm gören Müslüman kardeşlerimiz hepimizi derinden üzmektedir. Sırf dini tercihlerinden dolayı insanlıklarını unutan gözü dönmüş caniler birçok masum insanı maalesef dünyanın gözü önünde katlediyorlar. Dünyanın önde gelen örgütlerinin bu zulme sessiz kalmasının da ayrı bir suç olduğunu düşünüyorum. Masumlara her zaman kucak açan ülkemizin yaptığı yardımları bugün dünyanın sözde medeni hiçbir devleti yapamamıştır. Kurban Bayramı öncesi Arakan'da yaşanan bu üzücü hadiseler artık Kurban Bayramı dayanışmasının evimizden, sokağımızdan, akrabalarımızdan daha öteye uzanması gerektiğini bizlere anlattığına inanıyorum."

- ATB Başkanı Çandır

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Ali Çandır da Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramların mutluluk ve paylaşmak olduğunu kaydetti.

El ele vererek hayatı güzelleştirmek, kutuplaşmaya giden dünyaya karşı barışı haykırmak gerektiğini ifade eden Çandır, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Unutmayalım farklılıklarımız zenginliğimizdir. Bu zenginliğimizi hem insan varlığımız hem ekonomimizin gelişimine yansıtmalıyız. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği 'çağdaş medeniyetler' seviyesine ancak daha çok çalışarak, daha az didişerek ulaşabiliriz. Bütün enerjimizi çatışmaya değil çalışmaya kanalize edip, daha çok üretmeli, hakça paylaşmalıyız. Barışın ve dostluğun tesis edildiği bir dünyada güzel bayramlar görmemiz dileğiyle, Antalyalıların, Türk milletinin ve Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutluyorum."

- HUDER Antalya Şubesi Başkanı

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Antalya Şubesi Başkanı Osman Zeki Özcan da bayramların, küslerin barıştığı, dostların ve akrabaların kucaklaştığı, çocukların tarifsiz heyecanlar yaşadığı, Müslümanların şölen havasında kutladığı, en önemli toplumsal dinamiklerden olduğunu bildirdi.

İslam dünyasının bu bayrama buruk girdiğini ifade eden Özcan, şöyle devam etti:

"Arakan'da Müslümanlar insanlık dışı işkencelere maruz kalıyorlar. Arakan'dan gelen her görüntü yürek burkuyor. BM ve dünya ise her zamanki iki yüzlülüğü ile bu vahşete seyirci kalıyor. Biz HUDER Antalya Şubesi Yönetim Kurulu olarak, Arakan'da, tüm insanlığın gözü önünde sergilenen vahşetle ilgili olarak, uluslararası ceza mahkemelerinde ve tüm ilgili kurumlar nezdinde, insanlık suçu ve soykırım iddiası ile suç duyurusunda bulunacağımızı bildirir, tüm dünyada, barış, huzur ve kardeşlik içinde bayramlar yaşanmasını dileriz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.