Antalya

Antalya'da okul güvenliği toplantısı

14:44 08 Eylül 2017
Antalya'da okul güvenliği toplantısı

Antalya'da, 2017-2018 eğitim öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçirilebilmesi için okullarda alınacak önemlerle ilgili toplantı düzenlendi.

Antalya Valiliğinde düzenlenen toplantıya, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve çok sayıda kurum ile kuruluşların temsilcisi katıldı.

Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, 11 Eylül'de birinci sınıfların, 18 Eylül'de ise ara sınıftaki öğrencilerin eğitim öğretim yılına başlayacağını söyledi.

Türkiye genelinde bütün il ve ilçelerde "Güvenli okul" konulu toplantıların yapıldığını belirten Karaloğlu, "Amacımız, okullarımızı çocuklarımız için daha güvenli hale getirmek. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklar edinmelerine neden olacak insanları okul çevresinden uzak tutacağız." dedi.

İstanbul'da servisçilerle ilgili yaşanan olayı hatırlatan Karaloğlu, bu olaylardan dolayı servis araçlarıyla ilgili gerekli tedbirleri alarak, okul ve çevresini güvenli hale getireceklerinin altını çizdi.

İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığının okul çevresi ve öğrencilerinin güvenliği için ortaklaşa çalışmalar gerçekleştirdiklerini bildiren Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Bakanlıklarımızın ortak çalışması var. Bu kapsamda, Türkiye'de bin civarında okul tespit edildi. Bunların çevresinde kamera sistemi ile bizim kent güvenliği sistemine entegre edilecek şekilde kamera sistemi de oluşturacağız. Yakın zamanda ihalelerini yapacağız. Artık öğrenci sayısı yüksek olan, bize göre daha riskli olan özel ve genel kamunun elindeki okulların çevresini de bizim MOBESE dediğimiz kent güvenlik sistemine dahil ederek, gerekli güvenliklerini sağlayacağız."

Amaçlarının çocukların okullarda ve çevresinde hiç kimsenin rahatsız etmeyeceği, kötü alışkanlıklara bulaştıracak kişilerden korumak olduğunu aktaran Karaloğlu, öğrencilerin iyi insan olmalarını sağlayacak ortamları temin etmeye çalıştıklarını ifade etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.