Antalya

ATSO'nun "Antalya İnovasyon Ödülü"ne büyük ilgi

15:11 08 Eylül 2017
ATSO'nun "Antalya İnovasyon Ödülü"ne büyük ilgi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından ilk kez verilecek "Antalya İnovasyon Ödülü"ne çok sayıda başvuru geldi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, ürün, hizmet, pazarlama, organizasyon ve süreç inovasyonu olmak üzere 5 kategoride verilecek ödüllere Antalya firmalarının gösterdiği ilgiden memnun olduklarını ifade etti.

Oda olarak 2017 yılını "İnovasyon Yılı" ilan ettiklerini, bu temayı çeşitli etkinlikler ile desteklediklerini belirten Çetin, şunları kaydetti:

"Odamızın 'ATSO 2017 İnovasyon Yılı' etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk defa 'Antalya İnovasyon Ödülü' yarışması düzenliyoruz. Bu yarışmayı düzenlemedeki amacımız, Antalya'da her alanda inovasyon yenilikçilik kültürünün gelişmesini, Antalya ekonomisine yeni ürün, yeni üretim ve hizmet alanlarının kazandırılmasını, araştırma-geliştirmeye dayanan yüksek katma değerli üretimi, beşeri sermayenin ve fikri mülkiyet haklarının gelişmesini teşvik etmek, yenilikçilik konusunda farkındalık yaratmaktır."

- "27 inovatif proje başvurusu yapıldı"

Yarışmayı basın bültenleri, sosyal medya ve e-posta yoluyla duyurduklarını belirten Çetin, yarışmayı ilk kez düzenlemelerine rağmen tarım, turizm, sanayi ve hizmet sektörlerinde, ürün, hizmet, pazarlama, organizasyon ve süreç kategorilerinde nitelikli 27 inovatif proje başvurusu aldıklarını bildirdi.

Çetin, "Projelerin nitelikleri ve başvuru sayısı Antalya adına bizlere gurur ve heyecan vermiştir. Firmalarımızın, Ar-Ge, tasarım, inovasyon faaliyetlerinde fark yaratan projelere imza atabilme kapasitelerine baktığımızda, endüstri 4.0 alanındaki çalışmalarımızın Antalya firmalarında şimdiden karşılık bulmuş olduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyorum." ifadelerini kullandı.

ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut, KOSGEB Antalya Müdürü Kazım Akgün, Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Akdeniz Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Koray Çetin, Antalya Bilim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Cem Başarır'dan oluşan jüri, başvuru yapanların sunumlarını dinledi ve değerlendirmelerde bulunacak.

Juri üyeleri, başvuruları puanlamakta büyük zorluk yaşadıklarını, her bir projenin birbirinden değerli olduğunu bildirdi.

Dereceye giren firmalar, 13 Eylül'de yapılacak "ATSO 2017 Geleneksel Ödül Töreni"nde açıklanacak ve ödülleri takdim edilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.