Antalya

Antalya Büyükşehir Belediyesine ödül

12:50 10 Eylül 2017
Antalya Büyükşehir Belediyesine ödül

Antalya Büyükşehir Belediyesinin, Konyaaltı Sahili'nde hizmete açtığı Engelsiz Plaj'ın, Yılın Fark Yaratan Projesi Ödülüne layık görüldüğü bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Konyaaltı Gençlik Derneği (KONGED) 3. Yıl Lansmanı ve KONGED Ödül Töreni Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda yapıldı.

Törende, Antalya Büyükşehir Belediyesinin, Konyaaltı Sahili'nde hizmete açtığı Engelsiz Plaj'ın, Yılın Fark Yaratan Projesi Ödülüne layık görüldü.

Ödül töreninde konuşan Menderes Türel, belediyeciliğin insan yaşamını kolaylaştıran beceri sanatı olduğunu ifade ederek, bu doğrultuda yollarına devam ettiklerini belirtti.

Engellilere yönelik hizmetlerin çok büyük bir önem taşıdığını ve bu konuda büyük gayretler ortaya koyduklarını dile getiren Türel, şunları kaydetti:

"Antalya'da Engelli Rehabilitasyon Merkezi ile belki bırakın Antalya'yı, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en iyisini gerçekleştirdiğimizi ifade edebilirim. Çünkü G20 Liderler Zirvesinde burayı ziyaret eden lider eşleri tarafından bunun ifade edilmesi bizim doğru yolda olduğumuzun en güzel teyitlerinden bir tanesi. Ayrıca sadece Engelli Rehabilitasyon Merkezi değil birçok özel hizmeti Antalya’yı engelsiz hale getirmek adına ortaya koyuyoruz."

Türel, Antalya'yı engelsiz bir kent yapmak için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Engelsiz Plajın açılışında engellilerin yaşadığı duygulara şahitlik ettiğini ve hayatındaki en mutlu anlardan bir tanesi olduğunu kaydetti.

- Engelli mola evleri

Engellilere yönelik yeni projelerinin engelli mola evleri olduğunu dile getiren Türel, şunları ifade etti:

"Bu proje ile artık engelli bireyin ailesi engelli kardeşimizi engelli mola evlerine günü birlik bırakarak, kendi günlük işlerini görebilecekler, parka gidecekler, su faturasını, elektrik faturasını yatıracaklar, alışverişini yapacaklar. Yani günlük rutin işlerini gördükten sonra engelli mola evlerinde, uzmanlarımız gözetimimizde rehabilitasyona tabi tutulan engelli kardeşimizi, gün sonunda alarak, evine gönül rahatlığıyla dönebilecekler. Üç tane engelli mola evini birkaç ay içerisinde Antalya da hizmete açıyoruz."

Törene, AK Parti Milletvekili Mustafa Köse de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.