Antalya

Kepez'e zeytin ağaçları dikilecek

14:47 13 Eylül 2017
Kepez'e zeytin ağaçları dikilecek

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, açılacak yollarda ve konut yapılacak alanlarda kalan zeytin ve diğer ağaçların köklerinden sökülerek, caddelere ve ilçenin önemli park alanlarına dikilmesi talimatı verdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle Masa Dağı bölgesinde açılacak yollarda ve konut parsellerinde kalan zeytin ağaçlarına yönelik çalışma başlatıldığını bildirdi.

Manisa Akhisar'dan getirdikleri yaklaşık bin yıllık 2 anıt zeytin ağacı diktikleri Dokuma Park'ta, açılacak yollardan ve konut alanlarından nakledilecek ağaçlarla zeytin bahçesi oluşturacaklarını belirten Tütüncü, şunları kaydetti:

"Allah'ın insanoğluna en kutsal ikramlarından, uzun ömürlü ve asaletin de simgesi olan zeytin ağaçlarıyla caddelerimizi güzelleştireceğiz. Uzun ömürlü ve dayanıklı olması nedeniyle binlerce yıl yaşayabilen zeytin ağacına ilçemizde gereken değeri vereceğiz. Özellikle Masa Dağı bölgesinde açacağımız yollarda, imarlı konut alanlarında kalan zeytin ağaçlarını ve diğer ağaçlar köklerinden sökerek, caddelerimize, Seyir Terası, Dokuma Park gibi önemli yeşil alanlarımıza ve belediyemizin bahçesi gibi alanlara dikeceğiz. Kepez, zeytin ağaçlarıyla daha yeşil ve asil bir şehir olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.