Antalya

Antalya Kent Müzesi çalışmaları

12:07 18 Eylül 2017
Antalya Kent Müzesi çalışmaları

Antalya Kent Müzesi projesi kapsamında, eski büyükşehir belediye hizmet binası alanındaki prefabrik alanların yıkımına başlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Antalya Kent Müzesi Projesi çalışmaları kapsamında Karaalioğlu Parkı içinde büyükşehir belediyesince daha önceden hizmet birimleri olarak kullanılan prefabrik yapıların yıkımına başlandı.

Proje tamamlandığında belediyenin eski hizmet binalarının bulunduğu alan, Karaalioğlu Parkı'na dahil edilecek. Söz konusu alan içindeki tarihi Belediye Başkanlık Binası, Fen İşleri ve Çevre Sağlığı binaları ise kültür sembolü olarak korunacak.

Büyükşehir Belediyesi eski hizmet birimlerinin bulunduğu 42 bin 300 metrekarelik alan içindeki tüm prefabrik yapılarda yıkımlar sürerken, yeşil dokunun zarar görmemesi için azami özen gösteriliyor. Çevre dostu belediyecilik anlayışı ile proje alanındaki yer alan mevcut ağaçların tümü korunuyor. Yeşil dokunun az olduğu bazı bölgeler de yeniden ağaçlandırılacak.

Stadyum yanındaki açık otopark olarak kullanılan alan, yeni projede meydan olarak düzenlenirken, otopark da yer altına alınacak. Üç katlı otopark, 20 otobüs, 220 araç kapasiteli olacak. Meydan düzenlemesinde ise yürüyüş yolları, gölgelikler, oturma grupları ile birlikte kafeteryalar da yer alacak.

Proje tamamlandığında 31 bin 500 metrekarelik eski stadyum alanının tamamı yeşil alan ve meydan düzenlemesi olarak Karaalioğlu Parkı ile bütünleşecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.