Antalya

Akdeniz Üniversitesi’nde "Geleneksel Hasat Bayramı" kutlandı

19:20 25 Eylül 2017
Akdeniz Üniversitesi’nde "Geleneksel Hasat Bayramı" kutlandı

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde "Geleneksel Hasat Bayramı" kutlandı.

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Uygulama Çiftliği'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Karayel ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Etkinlikte konuşan Rektör Ünal, Ziraat Fakültesinin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra bölge tarımına yönelik bilimsel araştırma, uygulama çalışmalarıyla kente ve ülkeye önemli katkılar sağladığını söyledi.

Fakültede bulunan araştırma-uygulama çiftlikleri, üretim alanları, hayvancılık tesisleri ve atölyelerle zirai ve hayvancılık alanında bölgedeki tarım ve tarıma dayalı sanayi sektörlerinin gereksinimlerine yönelik önemli hizmetler verdiğini belirten Ünal, Hasat Bayramı’nın bütün bir yıl boyunca akademik ve idari personelinin bilgi, araştırma ve emeklerinin ürüne dönüştüğü bir başarının sonucu olduğunu da belirterek, tüm çalışanların bayramını kutladı.

Hasadın tarımda işgücünün, emeğin, gayretin, sabrın sonucunu aldıkları bir gün olduğunu belirten Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Karayel de tarımsal ürün elde etmenin kolay olmadığını söyledi.

Karayel, "Tarımsal ürün elde etmek kolay değil fedakarlık istiyor. Zaman zaman büyük zahmetlere katlanmak gerekiyor. Bu emeklerin karşılığı olarak tüm Türkiye’de her yıl geleneksel olarak Hasat Bayramı kutlanır. Fakülte olarak gerek kampüs içindeki seralarımızda, gerekse Aksu’daki arazilerimizde yılın her döneminde farklı ürünler yetiştiriyoruz." diye konuştu.

Etkinlikte katılımcılara bu yıl hasadı gerçekleştirilen ürünlerden yapılan yiyecekler ikram edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.