Antalya

Sezonun ilk zeytinyağı sıkımına başlandı

16:59 02 Ekim 2017
Sezonun ilk zeytinyağı sıkımına başlandı

Kumluca ilçesinde hasadı yapılan sezonun ilk zeytinleri, Ziraat Odası Başkanlığı tarafından kurulan zeytinyağı sıkma ünitesinde yağa dönüştürülmeye başlandı.

Kumluca ve yöresinde, üretimi yapılan zeytinlerden yağ sıkma işlemine başlanıldı. Geçen yıllarda kasımda gerçekleştirilen zeytin hasadına, bu yıl havaların sıcak geçmesi nedeniyle erken başlandı.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kumluca ve yöresinde yaklaşık 10 bin çiftçinin zeytin üretimi yaptığını ve bölgede 500 bin civarında zeytin ağacı bulunduğunu söyledi.

Geçen yıl Ziraat Odası'na ait zeytinyağı sıkma ünitesinde yaklaşık bin 300 ton zeytin sıkımı gerçekleştirildiğini ve bu zeytinlerden 200 ton civarında zeytinyağı elde edildiğini ifade eden Kayhan, "9 yıldan beri Ziraat Odası olarak 400 bin zeytin fidanı dağıttık. Daha önceki yıllardan olanlarla birlikte ilçemizde yaklaşık 500 bin adet zeytin ağacı bulunduğunu tahmin ediyoruz." dedi.

Bu yıl zeytin rekoltesinin geçen yıla göre daha iyi olduğunu kaydeden Kayhan, bu yıl yaklaşık 2 bin 200 ton zeytin ve buna bağlı olarak 400 ton civarında zeytinyağı elde etmeyi ümit ettiklerini bildirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.