Antalya

AEDAŞ'tan Alanya'ya 1,2 milyon liralık yatırım

14:48 03 Ekim 2017
AEDAŞ'tan Alanya'ya 1,2 milyon liralık yatırım

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ, (AEDAŞ), Alanya'nın Hacıkerimler ve Kayabaşı mahallelerine 1,2 milyon liralık şebeke yatırımı yapacak.

AEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, Antalya, Isparta ve Burdur'da 37 bin 333 kilometrekarelik alanda 1,7 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren ve 2016-2020 yıllarını kapsayan 5 yıllık dönemde toplam 986 milyon liraya yatırım yapmayı planlayan şirket, Alanya'ya yönelik yatırımlarını da sürdürüyor.

Alanya'nın Kayabaşı ve Hacıkerimler mahallelerinde alçak ve orta gerilim şebekelerini yenileyen AEDAŞ, ekim sonunda bitirmeyi planladığı çalışmanın yüzde 70'ini tamamladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, yatırımın yaklaşık 1,2 milyon liraya mal olacağını belirterek, hatların bir yandan yenilendiğini, bir yandan da bakımı zor alanlardan çıkartılarak yol kenarlarına taşındığını ifade etti.

Kayabaşı ve Hacıkerimler mahallelerinde şebeke ömrünü tamamlamış hatları yenileyerek olası muhtemel arızaların önüne geçmeyi hedeflediklerini vurgulayan Müdüroğlu, "Yine bulunduğu alan sebebiyle bakımı zorlaşan hatlarımızı da yol kenarlarına taşıyoruz. Yatırım malzemelerimizin tamamı gelmiş durumda. Direk çukurlarının yüzde 80'i kazıldı ve betonlandı. Büyük bir aksilik olmazsa çalışmamızı ekim sonunda bitirmeyi planlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Hacıkerimler Mahallesi muhtarı Ramazan Güvercin ise, bölgelerine yapılan çalışmadan duyduğu mutluluğu ifade ederek, son zamanlarda yapılan yatırımlarla enerji ihtiyaçlarını sorunsuz bir şekilde karşıladıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.